Πορεια αλληλεγγυης για το Νικο Ρωμανο

Αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Εδώ και περισσότερες από 22 μέρες ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός δίνει μεγάλη μάχη για τα αυτονόητα δικαιώματά του, για να διεκδικήσει τις εκπαιδευτικές άδειες ώστε να σπουδάσει. Η μακρά απεργία πείνας που έχει επιλέξει ως τρόπο διαμαρτυρίας ο Νίκος Ρωμανός τον έχει οδηγήσει στη νοσηλεία του σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο των Αθηνών, με τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ίδια του η ζωή.

Μήνυμα συμπαράστασης προς το Νίκο Ρωμανό έστειλε τη Δευτέρα η νεολαία της Κομοτηνής, με μια ειρηνική πορεία που ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και οδηγήθηκε από τις οδούς Βενιζέλου, Μοσκώβ, Εγνατίας και Ηρώων στο Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής, χωρίς να δημιουργηθεί καμία ένταση στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας προς όλες τις κατευθύνσεις. Ενώ επιπλέον διατρανώθηκαν η αλληλεγγύη στους περισσότερους από 50 πολιτικούς κρατουμένους, η αντίδραση στη δημιουργία φυλακών τύπου Γ και η συμπαράσταση στην απεργία πείνας την οποία πραγματοποιούν οι Σύριοι πρόσφυγες.

Για τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα τον οποίο έχει λάβει το κράτος τα τελευταία χρόνια έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Σαββόπουλος από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής λέγοντας ότι «τηρείται μια εκδικητική στάση απέναντι σε ανθρώπους που χαρακτηρίζονται είτε «εχθρικοί» έναντι στο σύστημα είτε διαφορετικοί. Πρέπει να ορθώσουμε τις αντιστάσεις μας ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό και την εκδικητικότητα του κράτους. Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω».

 

Με ανακοίνωσή της η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συνδέει τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με τις αποφάσεις του κράτους που οδηγούν στο θάνατο το Νίκο Ρωμανό, αλλά αυτή τη φορά «δε χρειάζονται όπλα και αίματα. Αρκεί να αρνηθείς σε ένα παιδί το δικαίωμα να σπουδάσει ενώ είναι στη φυλακή… Δηλαδή να αρνηθείς το μοναδικό παράθυρο ελευθερίας του στον κόσμο». Ενώ μεταξύ άλλων στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δεν πρόκειται για αναλγησία γενικά, αλλά για μήνυμα με πολλούς αποδέκτες».

«Απέναντι στο ανάλγητο πρόσωπο του κράτους, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της νεολαίας, με την οποία ζητείται « να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά του για εκπαιδευτικές άδειες όπως ορίζει ο νόμος. Ο αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα νικήσει τη βαρβαρότητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.