Οι Κομοτηναιοι Ομερ Χατζησερηφ και Εμπρου Γιουσουφ στην Art Athina

Δύο «δικά μας» παιδιά… δύο Κομοτηναίοι καλλιτέχνες, ο Ομέρ Χατζησερήφ και η Εμπρού Γιουσούφ, θα συμμετάσχουν ως απόφοιτος και φοιτήτρια αντίστοιχα του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην φετινή έκθεση Art Athina, μία από τις μακροβιότερες εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου, 26 με 29 Μαΐου.

Ο Ομέρ και η Εμπρού είναι μόλις δύο από τους συμμετέχοντες στην ομαδική έκθεση 12 νέων καλλιτεχνών, όλοι απόφοιτοι και φοιτητές του Τμήματος,  στην οποία εκτίθενται έργα ψηφιακής τέχνης, εικαστικών, φωτογραφίας, γραφιστικής, οπτικής μυθοπλασίας και εμψύχωσης, τα οποία θα φιλοξενηθούν στην έκθεση στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το ΤΤΗΕ ιδρύθηκε το 2005 στην Κέρκυρα και αποτελεί το μοναδικό Καλλιτεχνικό Τμήμα στην Ελλάδα του οποίου το πρόγραμμα σπουδών εστιάζει στην υβριδική σύγκλιση της Τέχνης με την Τεχνολογία στο πεδίο της έρευνας και της διδασκαλίας, ενώ στο πρόγραμμα σπουδών του περιλαμβάνονται γνωστικά αντικείμενα όπως η οπτική μυθοπλασία, τα εικαστικά, το κόμικ, η εικονογράφηση, το βίντεο, η φωτογραφία και τα τρισδιάστατα γραφικά.

Η ομαδική έκθεση του Τμήματος είναι αποτέλεσμα των έργων των εξής 12 καλλιτεχνών:
Αγγελικής Ιωακειμίδου, Γιώργου Χατζέλλη, Εμπρού Γιουσούφ, Χρύσας Οικονομίδου,  Χρήστου Μαυροδή,  Γεώργιου Σαράντη Μπισμπικόπουλου, Φαίδρας Δεριζιώτη,  Δημήτρη Πολίτη, Μελίνας Σχινά, Λευτέρη Παπαδάκη, Ομέρ Χατζησερήφ,  Εμμανουήλ-Φωτεινού Ιωαννίδη. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.