Μια κιθαρα για τους φυλακισμενους απο τον Θαναση Γκαιφυλλια

Μία από τις κιθάρες του στους κρατούμενους των φυλακών Χανίων χάρισε ο Κομοτηναίος τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού σταθμού «Δίκτυο Fm 91,5» ο οποίος σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και τη στήριξη του «Σωματείου εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης» πραγματοποιούν τη δράση «Χάρισε μια κιθάρα σ’ έναν κρατούμενο».

Στόχος της δράσης η οποία ξεκίνησε στις 17 Μαΐου και θα συνεχιστεί έως και τις 17 Ιουνίου είναι η συγκέντρωση όσο περισσότερων κιθαρών ώστε να υλοποιηθεί η δράση του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων για τη δημιουργία ομάδας εκμάθησης κιθάρας εντός του Καταστήματος Κράτησης «Κρήτη 1».

To Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο λειτουργεί με τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ, παρέχει στήριξη σε ανθρώπους με ζητήματα εξάρτησης.  Ο Ρ/Σ «Δίκτυο Fm 91,5» το 2011 οργάνωσε τη βιβλιοθήκη των δικαστικών φυλακών Χανίων με 4.000 βιβλία, δίνοντας τη δυνατότητα στους κρατούμενους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να περάσουν δημιουργικά τις ώρες που παραμένουν έγκλειστοι. Σε συνέχεια της δράσης αυτής φέτος συγκεντρώνει κιθάρες με σύνθημα «Βοήθησε κι εσύ έναν κρατούμενο να νιώσει ελεύθερος μέσα από τη μουσική».

Ο «δικός μας» Θανάσης Γκαϊφύλλιας έστειλε μία από τις κιθάρες του, προτρέποντας τους διαδικτυακούς του φίλους μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook να πράξουν το ίδιο.

Όσοι πιστοί…! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.