Γευσεις και προιοντα απο ολη την ΑΜΘ στη Synergia

Κέρδισαν τις εντυπώσεις και τους ουρανίσκους των επισκεπτών

Πάνω από 100 παραγωγοί και μεταποιητές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξέθεσαν τα προϊόντα τους στο χώρο της 2ης Θρακο-Μακεδονικής “Synergia” στην Αλεξανδρούπολη, δίνοντας στην έκθεση την ατμόσφαιρα της Περιφέρειας που προσπαθεί, παρά τις δυσκολίες, και τα καταφέρνει. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν ιδίοις όμμασι τα αποτελέσματα των κόπων και των προσπαθειών που καταβάλουν οι παραγωγοί της ΑΜΘ αλλά και να τα γευθούν, αποκτώντας και οι ίδιοι άποψη για το αποτέλεσμα. Κι αν κατά την κινέζικη παροιμία «μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις», στην περίπτωσή μας οι λέξεις και οι εικόνες αποδεικνύονται φτωχές για να περιγράψουν τις εντυπώσεις μας οπότε θα αρκεστούμε στην περιγραφή ορισμένων προϊόντων που ομολογουμένως κέρδισαν τις εντυπώσεις. Ιδού λοιπόν… 

Δρόγη βιολογικά βότανα


Η Δρόγη Βιολογικά βότανα ξεκίνησε το 2011 από τον γεωπόνο Κώστα Παπάζογλου στη Ροδόπη, ο οποίος βρέθηκε για δεύτερη φορά στην Synergia, έχοντας συμμετάσχει και πέρυσι στην Κομοτηνή. Η παραγωγή αποτελείται πλέον σε 16 είδη αρωματικών φυτών, με απαράμιλλη γεύση, αυθεντικό άρωμα και πλούτο από ευεργετικές ιδιότητες, ενώ τα βότανα πλέον αγοράζουν και πολλές καφετέριες που τα προσφέρουν στους πελάτες τους με μεγάλη επιτυχία. 

Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Μαρώνειας


Οι διακρίσεις του Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Μαρώνειας είναι γνωστές, όμως τα μέλη του δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους και συνεχίζουν την προσπάθεια για να βελτιώσουν το προϊόν τους και να βγουν σε νέες αγορές. Έτσι στην Synergia παρουσίασαν το νέο τους ελαιόλαδο περιορισμένης κυκλοφορίας, το LIVE Maronias Estate, ένα Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο σε ένα μοναδικό μπουκάλι, που αποτελεί από μόνο του κόσμημα. 

Οι Αλχημίες της Κλεοπάτρας


Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, τουρσί, λικέρ, σάλτσες ντομάτας και άλλα παραδοσιακά προϊόντα, χειροποίητα φτιαγμένα με μεράκι χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες παρουσιάστηκαν στην έκθεση από τις «Αλχημίες της Κλεοπάτρας», με έδρα την περιοχή της Καρυδιάς και αντλώντας μοναδικές γεύσεις από όλη τη θρακική γή. 

Schotman SA


Τη στήριξη των τοπικών παραγωγών με την εξωστρέφεια συνδυάζει η Schotman SA, η οποία μεταποιεί και πουλάει 1.500 τόνους σπαράγγια και 2.000 τόνους ακτινίδια, με τα υψηλότερα πρότυπα της ελληνικής και της παγκόσμιας αγοράς, ενώ έχει μακροχρόνια συνεργασία με τοπικές ομάδες παραγωγών της Καβάλας. 

Ελιά με Σοκολάτα Θωμαΐδης


Ένα μοναδικό γλυκό παρασκεύασε ο Γιάννης Θωμαΐδης στη Νέα Καρβάλη, συνδυάζοντας το γλυκό του κουταλιού ελιάς, με τη σοκολάτα, δημιουργώντας ένα γλύκισμα το οποίο ελπίζει πως θα κατακτήσει με τη γεύση του το κοινό. 

AVANTAS Αλεύρι και ζυμαρικά από δίκκοκο σιτάρι


Η Άβαντας Αγροτοδιατροφική ξεκίνησε πρόσφατα και παράγει αλεύρι αλλά και ζυμαρικά από ζέα στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης. Η εταιρεία παράγει το σιτάρι σε δικά της χωράφια, το αλέθει σε παραδοσιακό πετρόμυλο και παράγει ζυμαρικά υψηλής διατροφικής αξίας τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην ελληνική αγορά. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.