Η «δρογη βιολογικα βοτανα» αναμεσα στους νικητες των βραβειων «Great taste awards 2016»

Η Θρακιώτική εταιρεία διακρίθηκε ανάμεσα σε 10.000 προϊόντα για την βιολογική μέντα και την λουίζα της

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία αστέρια έλαβε η Θρακιώτική εταιρεία «δρόγη βιολογικά βότανα» στα διεθνούς φήμης και τυφλής γευσιγνωσίας βραβεία «Great Taste».
 
Η βιολογική μέντα και η λουίζα της τοπικής εταιρείας ξεχώρισαν ανάμεσα σε 10.000 προϊόντα, λαμβάνοντας ως «παράσημο» την αλάνθαστη χρυσόμαυρη ετικέτα με το σήμα «GREAT TASTE», που  αποτελεί ενδειξη για ένα προϊόν με υπέροχη γεύση που υποβλήθηκε σε «ατελείωτες» ώρες τυφλών γευστικών δοκιμών από εκατοντάδες κριτές.       
 
Λόγω της συμμετοχής 500 και πλέον απαιτητικών ουρανίσκων που ανήκουν σε κριτικούς γαστρονομίας, chefs, μάγειρες, ιδιοκτήτες εστιατορίων και παραγωγούς καθώς επίσης και σε πλήθος συγγραφέων και δημοσιογράφων της γεύσης, τα βραβεία Great Taste είναι ευρέως αναγνωρισμένα ως το πιο αξιόπιστο σύστημα διαπίστευσης για τους παραγωγους χειροποίητων τροφίμων και προϊόντων delicatessen.
 
Γνωστή στους καταναλωτές και τους εμπόρους σαν σφραγίδα υψηλής ποιότητας, η στρογγυλή ετικέτα των Great Taste Awards αποδίδεται σε προϊόντα που υπερέχουν λόγω της γεύσης τους, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η επωνυμία ή η συσκευασία τους. Είτε πρόκειται για ψωμί, μέλι, σαλάμι ή δημητριακά, όλα τα υποψήψια τρόφιμα προσφέρονται εκτός του περιτυλίγματος, του βάζου ή του κουτιού τους, και οι κριτές γεύονται, συσκέπτονται και ξαναδοκιμάζουν ώστε να αποφασίσουν ποιά τρόφιμα ή ποτά αξίζουν 1, 2, ή 3 χρυσά αστέρια.
 
Αυτή τη χρονιά έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό 10.000 προιόντα και από αυτά 141 βραβεύτηκαν με 3 αστέρια, 878 με 2 αστέρια και 2,520 έλαβαν από 1 αστέρι. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από έναν  τηλεοπτικό chef and συγγραφέα, έναν MasterChef και κριτικό εστιατορίων, έναν αρτοποιό πέμπτης γενιάς, πολλούς food buyers των Harrods, Selfridges, Fortnum & Mason, Harvey Nichols και Waitrose καθώς επίσης και διάσιμους chefs.
 

Κώστας Παπάζογλου
«Η διάκριση αυτή θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε μία θέση στα ράφια καταστημάτων του εξωτερικού»

 
«Φέτος συμμετείχαμε δοκιμαστικά στο διαγωνισμό και σκοπεύουμε να στείλουμε περισσότερα είδη να διαγωνιστούν την επόμενη χρονιά. Σκοπός μας ήταν, να μας βοηθήσει αυτή η διάκριση να κατακτήσουμε μία θέση σε ράφια καταστημάτων του εξωτερικού», δήλωσε σχετικά με την διάκριση αυτή ο γεωπόνος ιδρυτής της «δρόγη βιολογικά βότανα» κ.Κώστας Παπάζογλου.  
 

Tι είναι τα Great Taste;

 
Τα βραβεία «Great Taste» είναι ο μεγαλύτερος και πιο έμπιστος θεσμός για τα υψηλής ποιότητας τρόφιμα και ποτά. Καθιερώθηκε το 1994 και υποστηρίζει τους παραγωγούς εκλεκτών τροφίμων, προσφέροντας μοναδική συγκριτική αξιολόγηση και υπηρεσίες αξιολόγησης προϊόντων που οδηγούν σε μία ανεξάρτητη διαπίστευση η οποία επιτρέπει σε μικρές επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας μεγάλων supermarkets.
           
Aπό το 1994 περισσότερα από 110.000 προιόντα έχουν διαγωνιστεί και εξεταστεί. Φέτος δοκιμάστηκαν με τυφλή γευσιγνωσία 10.000 προιόντα από επιτροπές ειδικών: top chefs, συγγραφείς μαγειρικής, κριτές της γεύσης, ιδιοκτήτες εστιατορίων και καταστημάτων delicatessen.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.