42ο Φεστιβαλ ΚΝΕ-Οδηγητη «υπο βροχη» στην Κομοτηνη

Το προσωρινό πρωτοβρόχι δεν πτόησε τους παρευρισκόμενους, με τους Παπαδόπουλο, Φάμελο, Ζιώγαλα και Γιοκαρίνη να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό

Με επιτυχία, παρά την προσωρινή παύση που επέβαλε η βροχή, πραγματοποιήθηκε το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, στον χώρο της παλιάς Νομικής το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.
 
Στη σκηνή του ανέβηκαν οι Λάκης Παπαδόπουλος, Μανώλης Φάμελος, Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Γιοκαρίνης οι οποίοι μάγεψαν τους νεότερους και θύμισαν στους παλιότερους άλλες, πιο αθώες εποχές.
 

Το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή είχε σύνθημα Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή και τον στίχο του Ναζίμ Χικμέτ «Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία», που θέλει να αναδείξει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να έχει σήμερα η νεολαία του ΚΚΕ για να ανταπεξέρθει στον σκοπό της επαναστατική αλλαγής της κοινωνίας.
 
Έχοντας φέρει χιλιάδες νέους στα ιδανικά, στις επαναστατικές και πρωτοπόρες ιδέες του ΚΚΕ, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να εμφυσήσει στους συμμετέχοντες την αισιοδοξία για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής τάξης, με αγάπη για τους ανθρώπους του μόχθου, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς, με την αυτοθυσία το μεράκι, τη συλλογική και σχεδιασμένη προσπάθεια χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ στην επικράτεια.
 

Για αυτό και στο χώρο λειτουργούσαν τρία θεματικά στέκια: το Μαθητικό Στέκι, με παιχνίδι για τους μαθητές, που λέγεται «Άκου τι είπαν» με βάση τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα και την παρουσίαση συλλογικής εργασίας με θέμα «Συνέντευξη με ένα πρόσφυγα», από μαθητές μέλη της ΚΝΕ, το Εργατικό Στέκι, όπου υπήρχε αφιέρωμα για τα 130 χρόνια από την απεργία του Σικάγο για το 8ωρο, με θέμα «Η εργασιακή ζούγκλα γίνεται καθεστώς» και το Στέκι ΑΕΙ όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Τι ανώτατη εκπαίδευση και επιστήμη έχουμε ανάγκη σήμερα».
 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα, παρόλο που υπήρξαν κάποια μικροπροβλήματα όταν μια προσωρινή βροχή υποχρέωσε τους διοργανωτές να προχωρήσουν σε μια διακοπή, ευτυχώς προσωρινή.

Το Φεστιβάλ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, τους ήχους των τεσσάρων καλλιτεχνών, που καθήλωσαν το κοινό όλων των ηλικιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.