Στη μαχη της αποκαταστασης τα συνεργεια της ΔΕΔΔΗΕ στη Ροδοπη

Γεωργία Ανδρέου, διευθύντρια ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής «Αν δεν είχαμε κάνει όλες αυτές τις βελτιώσεις στα δίκτυα θα είχαμε πολλά περισσότερα προβλήματα»

Συνεχίστηκαν και τη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου οι εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ στη Ροδόπη για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε η έντονη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, η οποία δημιούργησε προβλήματα παροχής σε όλη την πόλη αλλά και σημαντικές διακοπές ρεύματος στους παραλιακούς οικισμούς.
 
Η απότομη δυνατή βροχή, αλλά και οι έντονοι νοτιάδες που τη συνόδευαν είχαν σαν αποτέλεσμα, τόνισε η διευθύντρια του ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής, κ. Γεωργία Ανδρέου, να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στους οικισμούς που βρίσκονταν στο νότιο παραλιακό τμήμα της Ροδόπης.
 
Την Πέμπτη, πλην ορισμένων μεμονωμένων περιπτώσεων, τα προβλήματα ρευματοδότησης είχαν αποκατασταθεί, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να εκμεταλλεύονται τον καλό καιρό ώστε να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους.
Τα συνεργεία πάντως την ημέρα της θεομηνίας υπερέβαλαν εαυτό, σύμφωνα με την κ. Ανδρέου, γιατί η ώρα που χτύπησε ήταν το απόγευμα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετό φως για να γίνει πλήρης αποκατάσταση.
 
«Δεν έμειναν άνθρωποι χωρίς ρεύμα, όμως την Πέμπτη έγινε η καλύτερη τακτοποίηση όσων εκκρεμοτήτων είχαν μείνει και κάποιες συμπληρωματικές επισκευές γιατί πρόχειρα είχαν δώσει ρεύμα, αλλά αυτά πρέπει να τακτοποιηθούν ώστε να μην υπάρξουν ξανά προβλήματα σε περίπτωση κακοκαιρίας» εξήγησε η κ. Ανδρέου.  Όπως σημείωσε οι διακοπές ρεύματος που παρατηρήθηκαν στην Κομοτηνή ήταν αναμενόμενες με αυτή την έντονη κακοκαιρία, όπως θεωρεί πως δεν ήταν τέτοιες που να δημιουργήσαμε μεγάλα προβλήματα στους πολίτες.
 
Επιπλέον η κ. Ανδρέου εξέφρασε την πεποίθηση πως η συνεχόμενη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία 3 χρόνια για τη θωράκιση του δικτύου έχει αποφέρει καρπούς, και χωρίς αυτά, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα είχαν μεγαλύτερες συνέπειες στην ηλεκτροδότηση, ιδιαίτερα στα δίκτυα που βρίσκονται στην ύπαιθρο, που είναι εκτεθειμένα και έτσι πιο ευάλωτα στις καιρικές συνθήκες. «Τα δίκτυα είναι σε πάρα πολύ καλό βαθμό. Αν δεν είχαμε κάνει όλες αυτές τις βελτιώσεις θα είχαμε πολλά περισσότερα προβλήματα» τόνισε.
 
Όσο για προβλήματα που αναφέρθηκαν μέσα στην πόλη με πτώσεις κλαδιών στα καλώδια του ρεύματος, η κ. Ανδρέου τόνισε πως τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ φροντίζουν να κλαδεύουν τα κλαδιά να βρίσκονται στα όρια ασφαλείας από τα σύρματα, όμως σε τέτοιες καταστάσεις είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί η πορεία των σπασμένων κλαδιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.