Αφιερωμα στον Πολυκλειτο Ρεγκο στην Κομοτηνη

«Ανάσα» πολιτισμού στην πόλη με τις εκδηλώσεις του θέλει να δώσει ο Σύνδεσμος Φίλων Καραθεοδωρή, που οργάνωσε την εκδήλωση- αφιέρωμα

Σε μικρή γκαλερί αφιερωμένη στον Πολύκλειτο Ρέγκο, ένα ιδιαίτερα σημαντικό καλλιτέχνη που θεωρείται από πολλούς, διαμορφωτής της τέχνης στη Βόρεια Ελλάδα, μετατράπηκε το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου ο πρώτος όροφος της Λέσχης Κομοτηναίων, κατά την εκδήλωση- αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του από τον Σύνδεσμο Φίλων Καραθεοδωρή, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμούς Κομοτηνής και της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.
 

Σάκης Λιπορδέζης «Η ψυχή μιας πόλης είναι ο πολιτισμός της» 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ρόλου του Συνδέσμου φίλων Καραθεοδωρή, ως πολιτιστικού φορέα, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σάκης Λιπορδέζης. «Αυτό που πιστεύουμε εμείς είναι ότι το σώμα μιας πόλης είναι τα κτίρια της και οι δρόμοι της, αλλά η ψυχή μιας πόλης είναι ο πολιτισμός της» σημείωσε, εκφράζοντας την άποψη πως ο πολιτισμός και δημιουργείται και αναπνέει με τέτοιες εκδηλώσεις του πνεύματος και της τέχνης.
 
Όμως υπάρχει φυσικά και σύνδεση με την οικογένεια Καραθεοδωρή, μιας και ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, σύμφωνα με τον κ. Λιπορδέζη, ευλαβείτο την τέχνη και ήταν ένας από τους σημαντικούς συλλέκτες έργων τέχνης, με το σπίτι του να κοσμούν πίνακες των Ρέμπραντ, Ρενουάρ και άλλων σημαντικών ζωγράφων.

Ο Καραθεοδωρής, τόνισε, αγαπούσε ιδιαίτερα τη μουσική, για αυτό και η εκδήλωση συνοδευόταν από ζωντανή μουσική από το πιάνο που βρίσκεται στο χώρο. Μάλιστα αδυναμία του ήταν ο Μπαχ, γιατί τα έργα του τα παρομοίαζε με ένα μαθηματικό πρόβλημα. «Εμείς θα συνεχίζουμε να κάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις και για τους συμπολίτες μας, για την πόλη μας, για τα πνευμόνια του πολιτισμού, για την ωραία ψυχή αυτής της όμορφης πόλης στην οποία γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και φτιάξαμε τα οράματά μας» έκλεισε ο κ. Λιπορδέζης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.