Την Τρίτη η νέα συνεδρίαση για την έκδοση των τριών τούρκων στρατιωτικών

30.11.2016 11:45

Την Παρασκευή η συνεδρίαση για τους άλλους πέντε

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Στις 6 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών που ξεκίνησε χθες, να εξετάζει το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που εισήλθαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, τον περασμένο Ιούλιο.
 
Παρόντες, σήμερα, ενώπιον του Συμβουλίου ήταν οι τρεις από τους οκτώ εκζητούμενους, ενώ για τους υπόλοιπους πέντε, το Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Παρασκευή.
 
Η χθεσινή διαδικασία διεκόπη προκειμένου να προετοιμάσει την πρότασή της η εισαγγελέας, η οποία με την έναρξη της διαδικασίας ζήτησε την αναβολή της εξέτασης της υπόθεσης.
 
Κατά την εισαγγελική λειτουργό, το αίτημα είναι νομικά «ανεπαρκές και αθεμελίωτο» και η υπόθεση πρέπει να αναβληθεί για τουλάχιστον ένα τρίμηνο, ώστε να δοθούν διευκρινίσεις από την Τουρκία επί θεμάτων που έχει ζητήσει η ελληνική πλευρά.
 
Οι εφέτες, ωστόσο, απέρριψαν την εισαγγελική πρόταση για αναβολή της διαδικασίας και έτσι στις 6 Δεκεμβρίου αναμένεται η εισαγγελέας να υποβάλει την πρόταση της επί της ουσίας της υπόθεσης έκδοσης, εισηγούμενη δηλαδή το «ναι» ή το «όχι» στο τουρκικό αίτημα, όσον αφορά τους τρεις στρατιωτικούς.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine