Απαντηση Ι. Αχμετ σε Δ. Χαριτου για την επισκεψη του πρωθυπουργου στη Θρακη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει μετεξεταστέος στη Θράκη σε όλα τα επίπεδα»

Συνέχεια στην τοπική «αντιπαράθεση» έδωσε με δηλώσεις του ο βουλευτής Ροδόπης με το Ποτάμι κ. Ιλχάν Αχμέτ, προς τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόσφατες αιχμές του κ. Δημήτρη Χαρίτου, σχετικά με την αποχώρηση του βουλευτή από τη σύσκεψη για τα αγροτικά θέματα στο ΥΠΑΑΤ στην Αθήνα αλλά και την γενικότερη τοποθέτησή του για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Τσίπρα στην Θράκη. 

Αναλυτικά ο κ. Ιλχάν σημείωσε: 

«Ο Πρωθυπουργός, αν και επισκέφτηκε την αγροτική περιοχή της Θράκης, αγνόησε παντελώς τους αγρότες, δεν είπε λέξη για τα θέματα των παραγωγών και των κτηνοτρόφων, όπως επίσης δεν αναφέρθηκε καν στο θέμα του καπνού!
 
Τα αιτήματα της μειονότητας, όπως ακριβώς και της τοπικής κοινωνίας στο σύνολό της, που έχουν τεθεί στον Πρωθυπουργό, δεν είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα, αντιθέτως είναι οι βασικές ανάγκες των συνανθρώπων μας.
 
Αυτό που είναι πέραν της πραγματικότητας είναι η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για τις δορυφορικές κεραίες. Πρόκειται για πολιτικό εμπαιγμό και μια συντηρητικής έμπνευσης εξαγγελία, ταυτισμένη ιδεολογικά με την αντίληψη των ΑΝΕΛ για τη Θράκη. 

«Η εξαγγελία δορυφορικών κεραιών είναι μια ύβρις και αγένεια στα αιτήματα της μειονότητας» 

Αν, εσείς, κύριοι της κυβέρνησης, είχατε διαπιστώσει ότι η μειονότητα δεν γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα και επιθυμούσατε να κάνετε κάτι γι’ αυτό το θέμα, τότε το πρόβλημα έπρεπε να το λύσετε μέσα στα ίδια τα σχολεία. Και όχι κοροϊδεύοντας τον κόσμο, παρέχοντάς του δορυφορικές κεραίες για να μάθει δήθεν τη γλώσσα. Η εξαγγελία δορυφορικών κεραιών είναι μια ύβρις και αγένεια στα αιτήματα της μειονότητας.
 
Περιμέναμε ότι ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψη του στη Θράκη θα μιλήσει για τα επιτεύγματα αλλά και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του. Μας ξάφνιασε όμως δυσάρεστα μιας και δεν είπε λέξη για όλα αυτά. Ξεχνώντας εντελώς ότι βρίσκεται στη φτωχότερη περιοχή της χώρας και ότι απευθύνεται σε ένα πληθυσμό που η πλειοψηφία του είναι αγρότες, συμπεριφέρθηκε σαν να εκπροσωπεί ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης, χωρίς να δεσμευτεί σε τίποτα.
 
Παρόλο που από την πλευρά μου, ως βουλευτής του νομού, έχω θέσει τα προβλήματα όλων των πολιτών σε εθνικό επίπεδο στη Βουλή των Ελλήνων αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στις διάφορες επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν έλαβα καμία ουσιαστική απάντηση για τίποτα. 

«Οι πολίτες της Θράκης, δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από όσα δικαιούνται» 

Τώρα πια, αυτή η απογοήτευση και η πικρία του τοπικού πληθυσμού έχει μετατραπεί σε θυμό και οργή. Έτσι ακριβώς έφτασε στο τέλος της και η προσωρινή σχέση εμπιστοσύνης που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός με τους πολίτες της Ροδόπης.
 
Ποια αιτήματα της μειονότητας έχετε εκπληρώσει μέχρι τώρα και ήρθε η ώρα για τις δορυφορικές κεραίες; Στο αίτημα να υπάρχει ένα μέλος της μειονότητας στα δημόσια νηπιαγωγεία είχατε φέρει τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν τότε αρκετά μέλη της μειονότητας, απόφοιτοι νηπιαγωγοί. Τώρα, που οι απόφοιτοι νηπιαγωγοί μέλη της μειονότητας είναι αρκετοί, γιατί δεν προβαίνετε σε μια ρύθμιση γι’ αυτό;
 
Οι πολίτες της Θράκης, δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από όσα δικαιούνται. Ειδικότερα η μειονότητα είναι μια κοινωνία με αυτοσυνείδηση. Και ιδιαίτερα τώρα, που βλέπει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με την οικονομική κρίση, ζητάει μόνο τα αυτονόητα, δηλαδή την κάλυψη των βασικών αναγκών της. Με αυτό το σκεπτικό, ο κάθε ο αγρότης, ο μαθητής, ο μικροεπαγγελματίας, οι νέοι άνεργοι δεν ζητούν βοήθεια ως επαιτεία από το Δημόσιο Ταμείο, αλλά μια παροχή στήριξης που είναι εφικτή από τις ενισχύσεις της ΕΕ και από τους ευρωπαϊκούς πόρους». 

«Δεν θα επιτρέψω να εγκαταλειφθούν οι άνθρωποι του τόπου μου, ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής και πολιτισμού, στην πείνα και την ανεργία» 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει μετεξεταστέος στην Θράκη σε όλα τα επίπεδα. Είναι σήμερα η ώρα να πούμε «Πρώτα η Θράκη και Πρώτα η Κοινωνίας μας».
 
Η ανάπτυξη όλης της περιοχής μας, η αναβάθμιση του επιπέδου ευημερίας και η στήριξη των ανθρώπων μας, είτε από τη μειονότητα είτε από την πλειονότητα, είναι και αποτελεί κόκκινη γραμμή για μένα. Και δε θα επιτρέψω να εγκαταλειφθούν οι άνθρωποι του τόπου μου, ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής και πολιτισμού, στην πείνα και την ανεργία.
 
Όλη μου η προσπάθεια περιστρέφεται γύρω από την ειρηνική συμβίωση στον τόπο μου και μια κοινωνία που θα έχει τη ζωή που της αξίζει. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι η ώρα της συλλογικής κινητοποίησης, χωρίς θρησκευτικές διακρίσεις μόνο για το καλό του τόπου μας και των συνανθρώπων μας». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.