Ρεσιταλ πιανου απο τον Βαλερι Ισμαγκιλοβ

Με αφορμή το αφιερωματικό έτος 2016, που έχει καθοριστεί ως Έτος της Ελλάδας στην Ρωσία, καθώς και Έτος της Ρωσίας στην Ελλάδα, ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει ρεσιτάλ του Ρώσου πιανίστα Βαλέρι Ισμαγκίλοβ (Valeriy Ismagilov), αποφοίτου του Κρατικού Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 9.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121). Στο ρεσιτάλ θα ερμηνευθούν αποκλειστικά έργα σημαντικών Ρώσων και Ελλήνων συνθετών (Τσαϊκόφσκι, Ραχμάνινοφ, Σκαλκώτας, Κωνσταντινίδης κ.α.). 

Ο Βαλέρι Ισμαγκίλοβ 

Ο Βαλέρι Ισμαγκίλοβ γεννήθηκε στη Ρωσία. Αποφοίτησε από τη Σχολή Πιάνου του Κρατικού Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας αποκτώντας το δίπλωμα σολίστ, παιδαγωγού και συνοδού πιανίστα για σύνολα μουσικής δωματίου και λυρικού τραγουδιού. Διακρίθηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Art and Education -21st century» (B’ βραβείο, 2002). Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών έχοντας ως θέμα της διδακτορικής διατριβής του «Μουσικοί από τη Ρωσική Επικράτεια στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου».
 
Το επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον του επεκτείνεται στο χώρο των ρώσο-ελληνικών πολιτιστικών σχέσεων.
 
Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας και εξωτερικό μέλος της British Association for Slavonic and East European Studies.
 
Παράλληλα με το συναυλιακό και διδακτικό του έργο ασχολείται επίσης με σύνθεση. Το 1994 στο Φεστιβάλ Μουσικής για Παιδιά στην Ιαπωνία παρουσιάστηκε το Concertino του για πιάνο και ορχήστρα. Το έργο αυτό εκδόθηκε σε παρτιτούρα και ηχογραφήθηκε σε CD από την IPSA.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.