Οι δρομοι της Κομοτηνης «βαφτηκαν» κοκκινοι (+Gallery)

1.000 και πλέον Αη Βασίληδες έτρεξαν στο 1ο Santa Run Κομοτηνής

Κόκκινοι «βάφτηκαν» οι κεντρικοί δρόμοι της Κομοτηνής, το απόγευμα της Τετάρτης, από τους δεκάδες μικρούς και μεγάλους Αη Βασίληδες που έδωσαν το «παρών» στο 1ο Santa Run Κομοτηνής.
 
Περισσότεροι από 1.000 συμπολίτες μας, επισκέπτες από όλη τη Θράκη και φοιτητές, συμμετείχαν στη φετινή πρώτη διοργάνωση του Santa Run – στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα»-  και έτρεξαν στο πλευρό του αργοπορημένου Άη Βασίλη, με στόχο τη συγκέντρωση λαδιού για τις άπορες οικογένειες του Δήμου Κομοτηνής.


 
«Μια Πόλη, μια Δράση, ένας Κοινός Σκοπός» ήταν το σύνθημα που έθεσαν οι διοργανωτές, ήτοι  η ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η ΔΚΕΠΠΑΚ,  o Α.Σ. ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟΣ και τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης Komorun και Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας, το οποίο έγινε στην κυριολεξία πραγματικότητα.


 
Μικροί και μεγάλοι, δρομείς, κατέθεσαν τις συμμετοχές τους, παραδίδοντας, έναντι αυτής, λάδι, έβαλαν τα σκουφάκια τους και έτρεξαν τη συμβολική διαδρομή των περίπου δύο χιλιομέτρων, διασχίζοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης.

 
Η αρχή έγινε από την Τσανάκλειο Σχολή,  που είχε οριστεί ως σημείο εκκίνησης, όπου συγκεντρώθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες. Αντί προθέρμανσης, χόρεψαν σε χριστουγεννιάτικους και όχι μόνο ρυθμούς, ενώ τόσο μεμονωμένοι συμμετέχοντες, όσο και εκπρόσωποι ομάδων, έστειλαν δια μικροφώνου το δικό τους μήνυμα για την αξία της συμμετοχής και του εθελοντισμού.


 
Το σήμα της εκκίνησης δόθηκε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα,   με τον Άη Βασίλη, τα ξωτικά και τους ταράνδους του, να δείχνουν τον δρόμο, όντας οι πρώτοι εκ των δρομέων. Η διαδρομή συνεχίστηκε από την πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, στη Δημοτική Αγορά της πόλης, από εκεί στη γειτονιά του Άλσους της Αγίας Παρασκευής για να καταλήξει στην κεντρική  πλατεία, όπου και ο τερματισμός του συνόλου των δρομέων σηματοδότησε την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής, με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που ακολούθησε. 

Την σκυτάλη  πήραν από τους δρομείς οι μικροί μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κομοτηνής και των παιδιών του Συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ «Άγιοι Θεόδωροι», που τραγούδησαν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, η Φιλαρμονική του Δήμου καθώς και η Χορωδία «Εύμολπος».
 
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο άναψαν ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης και η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ  κ. Νατάσα Λιβεριάδου, οι οποίοι στους σύντομους χαιρετισμούς τους ευχήθηκαν καλές γιορτές σε όλους τους συμπολίτες μας.

 
Η συγκεντρωθείσα ποσότητα λαδιού, καταμετρούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, από τους εθελοντές της δράσης, που έπαιξαν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιτυχή υλοποίηση της, ενώ ο επίσημος αριθμός, αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, όταν και θα παραδοθεί από την οργανωτική επιτροπή στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.