«Κατω απο τον ηλιο» στην Κινηματογραφικη Λεσχη Αλεξανδρουπολης

Τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου

Καθώς σιγά σιγά αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για τη νέα χρονιά, η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης ολοκληρώνει τις προβολές τις για το 2016 την ερχόμενη εβδομάδα. Τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου λοιπόν οι φίλοι της ΚΛΑ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία από τις καλύτερες ταινίες του φετινού καλοκαιριού με τίτλο «Κάτω από τον ήλιο». Να θυμίσουμε ότι οι προβολές αρχίζουν στις 21:30. και λαμβάνουν χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Η υπόθεση της ταινίας

 
Σε μια βίλα στην Παντελερία, έχει αποτραβηχτεί η διασημότερη τραγουδίστρια του κόσμου, η Μάριαν Λέιν, με το σύντροφό της, Πολ, για να θεραπεύσει τις τραυματισμένες φωνητικές χορδές της. Σιωπηλή αλλά γεμάτη αντικρουόμενα συναισθήματα, υποδέχεται απρόθυμα τον τέως εραστή της και εκρηκτικό μουσικό παραγωγό, τον Χάρι, που έρχεται μαζί με την ηδυπαθή νεαρή κόρη του, Πενέλοπι, για ν’ ανατρέψει την ευαίσθητη ισορροπία του ζευγαριού και να διεκδικήσει ξανά τη Μάριαν, προσφέροντας την Πεν ως αντίτιμο. Το φαινομενικά «τέλειο» σύμπαν τεσσάρων ηρώων, με τον ίδιο τρόπο, θα ταραχτεί από μια βουτιά στον ένοχο πόθο, στα μυστικά και στην εκδίκηση.
 
Ο Λούκα Γκουαντανίνο, δημοφιλής και στην Ελλάδα δημιουργός του «Είμαι ο Έρωτας» του 2009, διασκευάζει ελεύθερα την «Πισίνα» του Ζακ Ντερέ, εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Αλέν Παζ, δανείζεται όμως τον τίτλο του από εκείνον τον ποπ πίνακα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ: ένα πολυτελές, τέλειο στις ευθείες του σπίτι, ταράσσεται από τ' απόνερα μιας βουτιάς στην πισίνα.
Η αφήγηση της ταινίας επικεντρώνεται σε επιτηδευμένα συναισθήματα, σε μια στημένη, καλά ελεγχόμενη απόδοση της ερωτικής κτητικότητας και τη ζήλειας. Αυτός είναι ο κόσμος των προνομιούχων πλουσίων που έχουν το ροκ ως παντιέρα αλλά τίποτε το αληθινό στη συμπεριφορά τους. Τα όρια των ηρώων δοκιμάζονται, η δυναμική των σχέσεων των τεσσάρων εξωθείται στα άκρα και σ’ αυτό το τεντωμένο σκοινί ο Γκουαντανίνο φέρνει από στοιχεία του θρίλερ (τέτοιος πόθος αναμφισβήτητα καλεί για μια τιμωρία), μέχρι αναφορές στη σύγχρονη πολιτική σκηνή και το μεταναστευτικό ζήτημα.
 
Οι προβολές αρχίζουν στις 21:30 μ.μ. και γίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με είσοδο 3 (άνεργοι / φοιτητές / νεανικό), 4 (μέλη ΚΛΑ), και 5 ευρώ (όλοι οι υπόλοιποι).
 

Info

Είσοδος: 3 ευρώ: άνεργοι, φοιτητές. Νεανικό, 4 ευρώ: μέλη ΚΛΑ, 5 ευρώ: όλοι οι υπόλοιποι
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.