To τμημα παραδοσιακων χορων της Κοινοτητας Νεων Κομοτηνης, ευχηθηκε τα χρονια πολλα χορευοντας

Οι τριαντάρες…. Ίσον, όχι με δυο δεκαπεντάρες, αλλά με πολλές εικοσάρες και κάμποσους εικοσάρηδες…

Η τριαντάρα της παραπάνω αλγεβρικής παράστασης,  Κοινότητα Νέων Κομοτηνής γιόρτασε τα γενέθλια της και φαίνεται ότι το άθροισμα βγήκε θετικό!

Πώς να μην έβγαινε άλλωστε θετικό, από τη στιγμή που όλη η πόλη την προηγούμενη βδομάδα σειόταν στους ρυθμούς που εξέπεμπε με το “Happy Birthday” της.

Το παραπάνω δε έλαβε και κυριολεκτική σημασία την Παρασκευή 9/12 , όταν το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών της Κοινότητας  προσκάλεσε σε  χορό όλους τους περαστικούς από την πλατεία, εκείνο το μεσημέρι.

Με κρασιά και ήχους φερόμενους από το μακρινό παρελθόν, τα μέλη του τμήματος είπαν «Χρόνια Πολλά» στην «μητέρα» – Κοινότητα προσπαθώντας  να παρουσιάσουν τα οφέλη των παραδοσιακών χορών σε όλο τον κόσμο.

Με εφαλτήριο τη σκέψη ότι τα πόδια μας είναι οι ρίζες που μας συνδέουν με το παρελθόν, κατέληξαν στις εξής παρατηρήσεις:

Οι παραδοσιακοί χοροί γυμνάζουν ψυχή και σώμα, είναι ένας τρόπος επικοινωνίας και εξωτερίκευσης συναισθημάτων. Ακόμη ο χορός μειώνει το άγχος και τις πιθανότητες καρδιακής ανεπάρκειας. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί σύμφωνα με έρευνα του Α.Π.Θ. ότι αυξάνει την αντοχή στον πόνο. Τέλος, δεν είχε κανείς αντίρρηση ότι οι παραδοσιακοί χοροί είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τρόπους διασκέδασης.

«Για αυτό ξεκίνα κι εσύ να χορεύεις!» ήταν το σύνθημα τους, που το ενστερνιζόμαστε πλήρως!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.