Τριτη φορα «Κοντραπουντο» ο Θανασης Γκαιφυλλιας

Τον Θανάση Γκαϊφύλλια στο φυσικό του χώρο, στην Κομοτηνή αλλά και επάνω στη σκηνή, θα παρουσιάσει η εκπομπή «Κοντραπούντο» της ΕΡΤ3

Ένα κεφάλαιο της καλλιτεχνικής δημιουργίας, τόσο τοπικά όσο και πανελλήνια, θα εμφανιστεί στην εκπομπή Κοντραπούντο της ΕΡΤ3 την επόμενη Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου.
 
Πρόκειται για τον Θανάση Γκαϊφύλλια, για τον οποίο συνεργείο της ΕΡΤ3 ήρθε στην Κομοτηνή, μαζί με τον παρουσιαστή της εκπομπής κ. Γιάννη Τσολακίδη, που για τρίτη φορά μίλησε με τον κ. Γκαϊφύλλια για την καλλιτεχνική του δημιουργία σε μέρη της Κομοτηνής.
 
Ο ΠτΘ βρήκε τους δύο άντρες στην Πολιτιστική Κίνηση Κομοτηνής, όπου και πραγματοποίησαν μέρος των γυρισμάτων της εκπομπής, η οποία θα έχει και σκηνές από τη συναυλία που πραγματοποίησε πριν από μερικές ημέρες στη Θεσσαλονίκη ο κ. Γκαϊφύλλιας στη μουσική σκηνή “Ζώγια” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 
«Με το Γιάννη και την ΕΤ3 είναι η τρίτη φορά που κάνουμε εκπομπή εδώ στην Κομοτηνή» σημείωσε ο καλλιτέχνης, επισημαίνοντας τη σημασία του να γίνεται κάτι τέτοιο στην περιοχή μας και τη βόρεια Ελλάδα γενικότερα.
 
 

Άνοιγμα στη Βόρεια Ελλάδα

 
Άλλωστε το άνοιγμα στη Βόρεια Ελλάδα είναι αυτό που επιδιώκει η εκπομπή, που έχει περάσει φέτος στον τρίτο κύκλο της, τόνισε ο παρουσιαστής της κ. Γιάννης Τσολακίδης.
 
Η εκπομπή «Κοντραπούντο» βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα το 1999, με κύρια θεματική της πάντα την παρουσίαση της Ελληνικής μουσικής δημιουργίας, ενώ στο πέρασμα του χρόνου, και ειδικά την περασμένη χρονιά, ο κ. Τσολακίδης μαζί με ένα καλό του συνάδερφο, τον Πάρι Παρασχόπουλο, που είναι συνθέτης και μουσικός, έκαναν εκπομπές καλώντας μουσικούς και δημιουργούς από πόλο το καλλιτεχνικό φάσμα, από τα εικαστικά το χορό, το θέατρο τη λογοτεχνία και φυσικά και τη μουσική.
 
Αυτή τη στιγμή η εκπομπή παρακολουθεί στενά την ελληνική μουσική, έχοντας κάνει ένα επιμερισμό, με άλλες εκπομπές της ΕΡΤ 3 να έχουν αναλάβει τις άλλες τέχνες, και τον κ. Τσολακίδη να συνεχίζει σε αυτό που αγαπά και γνωρίζει καλά, στη μουσική.
 
Η αντίληψη όμως είναι η εκπομπή να μην είναι επικαιρότητας, να μην παρουσιάζει δηλαδή κάτι που συμβαίνει σαν γεγονός, αλλά να ασχοληθεί με πρόσωπα και θέματα της ελληνικής μουσικής που κατέχουν ένα δικό τους ξεχωριστό κομμάτι στη σύγχρονη ελληνική μουσική ιστορία.
 
«Αυτό είναι το ζητούμενο, και αυτό μπορεί να είναι κάτι καινοτόμο ή εναλλακτικό, που δεν το ξέρει ο πολύς κόσμος ή μπορεί να είναι και κάποιοι μοναχικοί θρύλοι, όπως ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, που ξεκινώντας από το Σουφλί και την Κομοτηνή και κουβαλώντας όλο το DNA της ορμής του και της δημιουργίας του, του ταλέντου του και του πολιτισμού του, το πάει στην Αθήνα, το φέρνει και στη Θεσσαλονίκη και στο τέλος το φέρνει πάλι εδώ σε εσάς» σημείωσε ο κ. Τσολακίδης.
 
Το δεύτερο στοιχείο του φετινού κύκλου είναι ότι θέλουν να βρεθούν στους χώρους, στα στέκια, στις πόλεις των ίδιων των καλλιτεχνών που θέλουν να παρουσιάσουν, «να πάμε και να βρούμε τους ανθρώπους στη Φλώρινα, στις Σέρρες, στην Κοζάνη και στην Κομοτηνή, στους φυσικούς τους χώρους δηλαδή, γιατί πέρα από το γεγονός ότι η περιφέρεια γεννά ταλέντα, που κατά κανόνα φεύγουνε στο κέντρο, κάθε πόλη κρατά στοιχεία πολιτισμού, όπως και οι χώροι της, όπως η Πολιτιστική Κίνηση στην οποία βρισκόμαστε» σημείωσε ο παρουσιαστής, επισημαίνοντας πως αυτό είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να αναδείξουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.