Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

27.12.2016 16:21

Χιόνια και τσουχτερό κρύο από αύριο και στην Θράκη

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

«Ντυμένη» στα λευκά και με τσουχτερό κρύο αναμένεται να υποδεχτεί το νέο έτος η Ελλάδα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με αυτό τα φαινόμενα ξεκινούν από αύριο και κυρία χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χωράς, αλλά και την Θράκη, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

 Πιο συγκεκριμένα για αύριο Τέταρτη αναμένονται:

  • χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική στέρεα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και βόρεια).  
  • τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
  • θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 7-8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ στο ιόνιο και από το βράδυ σταδιακά και στο Aιγαίο.
  • σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.  
Από την Πέμπτη έως και το Σάββατο αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στέρεα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του αιγαίου και την Κρήτη, οι οποίες το Σάββατο  βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Επίσης αναμένονται θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ στο αιγαίο, με βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή  ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ολικός στα κεντρικά και βόρεια. 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

baba