Στην Περιφερεια η πρωτη πιτα για το 2017 (+Gallery)

Με ευχές για ένα δυναμικό και δημιουργικό νέο έτος

Με ευχές για ένα δυναμικό και δημιουργικό 2017 πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα του χρόνου η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στην Κομοτηνή, παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου και του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νικόλαου Τσαλικίδη.
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων της Ροδόπης, περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.
 
 

Να λειτουργήσουν με ενότητα ευχήθηκε ο Μητροπολίτης 

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι πρωτίστως ειρηνική, δημιουργική, ευλογημένη και μέσα σε αυτή, ο καθένας εφ’ ω ετάχθη, να λειτουργήσουν όπως επιβάλλει το καθήκον και όπως το ελληνικό φιλότιμο διερμηνεύει.
 

«Εμείς οι Έλληνες στα δύσκολα πάντα γινόμασταν ένα και τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα. Μέσα από την ενότητά μας πρέπει να αποδείξουμε και στους εκτός της Ελλάδος τη δύναμη αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας» ανέφερε, ενώ στάθηκε και στην αρμονική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων, χαρακτηρίζοντας τον τόπο μας ένα «“πανεπιστήμιο” στο οποίο μπορούν να μαθητεύσουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο».
 
Κλείνοντας παραίνεσε τα μέλη της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Συμβουλίου να είναι πάντα, παρά τις διαφωνίες μεταξύ τους, ένα σώμα και μια καρδιά γιατί «ο λαός θέλει τους ταγούς του να τους βλέπει ως μια γροθιά, μια ενότητα και μια ψυχή».
 
 

Δύναμη σε όλους ευχήθηκε ο Περιφερειάρχης 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος ευχήθηκε το 2017 να είναι μια πραγματικά καλή χρονιά για όλους, υγεία και δύναμη και να επιτύχουν όλοι στον τομέα ευθύνης τους προς όφελος όλων των συμπολιτών μας στη Ροδόπη και την Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
 

«Να μείνει ενωμένη η οικογένεια της Ροδόπης» η ευχή του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης 

Να μείνει η οικογένεια της Ροδόπης ενωμένη και το 2017, ευχήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, σημειώνοντας πως «αυτή η οικογένεια, λόγω όλων των συνθηκών και τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει, έχει και πολύτιμες στιγμές» τονίζοντας πως «θα πρέπει να κρατήσουμε αυτές τις στιγμές, που θα μας δώσουν τα εφόδια για να προχωρήσουμε μπροστά, να γίνουμε καλύτεροι και να προχωρήσουμε ενωμένοι».
 

«Ας αφήσουμε το 2016 να είναι φορέας ανανέωσης και το 2017 να δώσει μια νέα ελπίδα και πολύτιμες στιγμές» ευχήθηκε κλείνοντας ο κ. Τσαλικίδης τονίζοντας πως η οικογένεια της Ροδόπης θα πρέπει να παραμείνει ενωμένη, ιδιαίτερα τώρα που η πατρίδα και ο τόπος μας διατρέχουν μια δύσκολη συγκυρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.