Χιονια και παγετος απο σημερα και στη Θρακη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για ισχυρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, από σήμερα, τις απογευματινές ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με θυελλώδεις ανέμου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αυτό αναμένεται σήμερα, Πέμπτη, από τις απογευματινές ώρες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες τις Παρασκευής να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου και μέχρι και τις βραδινές ώρες της Παρασκευής κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σε ό,τι αφορά τη Θράκη, αναμένονται από σήμερα το βράδυ χιονοπτώσεις, ακόμα και στις πεδινές περιοχές, ενώ αντίστοιχα φαινόμενα αναμένονται και για την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή και από τα βόρεια  η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα, ενώ το Σάββατο αναμένεται να σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός, ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Τέλος η ΕΜΥ προειδοποιεί και για θυελλώδεις ανέμους, 7 με 8 και κατά τόπους έως 9 μποφόρ, από σήμερα Πέμπτη, οι οποίοι την Παρασκευή σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σαββάτου, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.