Εθνικο «μανιπουλαρισμα» η η Σουηδια αλλαζει καταναλωτικο προτυπο!!

Στα καλά ρεπορτάζ που ακούσαμε από τη δημόσια τηλεόραση υπάγεται και αυτό με τη στρατηγική απέναντι στο καταναλωτικό μοντέλο που σχεδιάζει να περάσει στους πολίτες της η Σουηδική Κυβέρνηση, με αφορμή και την χρόνια επιβάρυνση του περιβάλλοντος που η υπερκατανάλωση επιφέρει.
 
Η Σουηδική Κυβέρνηση επιχειρεί έτσι να επαναφέρει το μοντέλο των επιδιορθώσεων σε ρούχα, παπούτσια και είδη του οικιακού εξοπλισμού που μπορούν να επιδιορθωθούν και ν’ αντέξουν στο χρόνο, αντί της αντικατάστασής τους με την αγορά νέων.
 
Προς τούτο η Σουηδική Κυβέρνηση πριμοδοτεί με φοροαπαλλαγές, τσαγκάρηδες, μοδίστρες, επιδιορθωτές ηλεκτρικών και  ηλεκτρονικών συσκευών και συγχρόνως προβαίνει σε ενημερωτική εκστρατεία για την αξία της επιδιόρθωσης και το κέρδος που θα έχουν από την αλλαγή του καταναλωτικού τους προτύπου, Σουηδία και Σουηδοί!!!
 
Πού να φανταστεί κανείς ότι κάτι τέτοιο θα γίνονταν ποτέ στην Ελλάδα, η κυβέρνηση, η πολιτική να επιδιώξει να καθοδηγήσει τους πολίτες για το καλό της χώρας τους και των ιδίων!!!
 
Τα τελευταία κυβερνητικά «μανιπουλαρίσματα» που θυμόμαστε ήταν εκείνο του Σημίτη με το Χρηματιστήριο – με αφορμή το οποίο εξαφανίστηκαν όλες οι κρυμμένες στα σεντούκια οικονομίες των Ελλήνων – και τα διαρκή των τραπεζών για διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, γαμοδάνεια, βαφτισοδάνεια και…. και … και…
 
Το εθνικό «μανιπουλάρισμα» που ζητάμε βέβαια από το 2009 και μετά, και μετά τόσες κυβερνήσεις που περάσανε, όσο και να το ζητάμε ως πολίτες, κανείς δεν το ακούει!!! Τι «μανιπουλάρισμα» ζητάμε;
 
Είναι απλό, ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, ρεαλιστικό, στοχευμένο, αναλυτικό!!!

Σιγά που ακούει κανείς!!! Κορόιδα αποδεδειγμένα είμαστε!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.