Η αντιμετωπιση των καλασνικωφ

Με αφορμή τα εξοργιστικό γεγονός της επίθεσης με καλάσνικωφ και τον τραυματισμό του ειδικού φρουρού έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ας κάνουμε και μερικές παραδοχές.
 
1. Οντως επί χρόνια, τόσο οι τρομοκράτες – ντίβες (17Νοέμβρη, ΕΛΑ, Πυρήνες κ.λπ.) ασκώντας πράξεις τρομοκρατίας στο όνομα της Αριστεράς κατόρθωσαν να έχουν μία λαϊκή σχεδόν αποδοχή, επειδή δήθεν τα έβαζαν με το σύστημα, αφετέρου με όλη αυτή την υποκρισία τους έπειθαν και τα κόμματα της Αριστεράς ότι πρόκειται για «δικά τους παιδιά» που επέλεξαν τον ένοπλο αγώνα. Αυτή η ανόητη παραδοχή εκφραζόταν κατά τις περιστάσεις και σε συνάρτηση και με την ιδεοληψία είχαμε πολλές φορές και περιπτώσεις σαφούς υπεράσπισής τους. Σχεδόν μόνον το ΚΚΕ ήταν απέναντί τους, καθώς κινείται επί πολλές δεκαετίες στη λογική της αποκλειστικής εκπροσώπησης των λαϊκών συμφερόντων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόμενος στην εξουσία στάθηκε αμήχανα ανάμεσα στη γνωστή του συνταγή περί υπεράσπισης των «κοινωνικών αγωνιστών» και την υποχρέωση για άσκηση καταστολής απέναντί τους. Προτίμησε την μακρόθεν παρακολούθηση χωρίς να τους ενοχλεί . Κι έτσι πίστευε ότι μη αγγίζοντάς τους και χωρίς καμία πίεση θα πήγαιναν όλα καλά.
 
2. Η αντιπολίτευση λεοντάρισε για άλλη μια φορά. Η ΝΔ μίλησε για κράτος των Εξαρχείων που ο Μητσοτάκης θα καταργήσει άμεσα, η δε Δημοκρατική Συμπαράταξη για γκέτο που πρέπει να καταργηθεί. Και ότι γι αυτό φταίει η κυβέρνηση. Και όντως η ανοχή των δύο τελευταίων χρόνων είναι εξόφθαλμη για τις συμμορίες των Εξαρχείων, που δεν είναι μόνον πολιτικές αλλά κυρίως ποινικές. Όμως αυτή η ανοχή, αυτή η γκετοποίηση και η δημιουργία αφεντικών και συμμοριών στην περιοχή αυτή και άρχισε και φούντωσε μετά την μεταπολίτευση, επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης προοδευτικής αυτονομίας. Ακόμη και στην περίοδο ’89-’93 όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαβεβαίωνε τους αστυνομικούς ότι « το κράτος είστε εσείς» , οι μπαχαλάκηδες και η τρομοκρατία φούντωναν .
 
3. Το να εντοπίζουν σήμερα τα κόμματα το πρόβλημα στα Εξάρχεια μήπως αποτελεί πασιφανή ένδειξη στρουθοκαμηλισμού για να ειπωθεί απλώς κάτι; Μήπως αυτή η αυτόκλητη υπεραπλούστευση περί κράτους των Εξαρχείων και γκέτο, είναι πολύ πιο αφελής προσέγγιση από όση επιτρέπεται για κόμματα εν δυνάμει κυβερνητικά ;
 

4. Μήπως η ελλιπής παρουσία του κράτους και οι παραπάνω υπεραπλουστεύσεις αντί να αποκαλύπτουν, αντιθέτως -λόγω ρηχότητας σκέψης- καλύπτουν τις σκοτεινές διαδρομές στο χώρο αυτό;
 
5. Η Πολιτεία και οι θεσμοί της θα συνεχίσουν να πνίγονται σε μια κουταλιά νερό όταν επί δεκαετίες οι δολοφόνοι της 17 Ν κυκλοφορούσαν ασύλληπτοι, σκότωναν, λήστευαν, ετοίμαζαν πάρτι για τα παιδιά τους με τα επαναστατικώς κλεμμένα χρήματα , όταν οι Μαζιώτης-Ρούπα απέδρασαν νομίμως , με την προτροπή της Δικαιοσύνης η οποία δεν κατάφερε να τους δικάσει στο 18μηνο κι αν επρόκειτο για λίγο σοβαρούς δεν θα τους βρίσκανε ποτέ, αν ακόμη κι αυτή η λίστα με στόχους δεν αντιμετωπιζόταν με χαρακτηριστική αμέλεια και επιπολαιότητα για την ακεραιότητα όσων περιλαμβάνονται σε αυτήν.
 
Μετά το σημερινό εγκληματικό θράσος του καλάσνικωφ στο κέντρο της Αθήνας θα αναμενόταν μια πιο σοβαρή, επεξεργασμένη αντιμετώπιση από όλους.
 
Για να σταματήσει ο φόβος, οι στοχευμένες δολοφονικές επιθέσεις και η ηρωοποίηση των «κλεφτοκοτάδων» που αυτοανακηρύχθηκαν σε λαϊκούς αγωνιστές.
 

*Ο Γιώργος Πεταλωτής είναι εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

 
Υ.Γ.: Με μια ακόμη επισήμανση, της σύνταξης αυτή τη φορά, όσον αφορά στα του δημόσιου λόγου… Ποια; Ότι και οι ειδικοί φρουροί άνθρωποι είναι και οικογένειες έχουν και γι’ αυτούς πονάνε οι δικοί τους άνθρωποι και οι φίλοι. Άρα όταν τα καλάσνικωφ τους πληγώνουν δικαιούνται επίσης τη συμπάθειά μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.