Aντιρρησεις

Το ΠΑΣΟΚ με την τελευταία του «μεταγραφή» ((Ιλχάν), μπορεί να γίνεται τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, μαζί με τη «Χρυσή Αυγή», αλλά είναι πολύ πιθανόν, η Ροδόπη να οδηγηθεί σε μια ακραία εκλογική συμπεριφορά στο προσεχές μέλλον.
 
Το ΠΑΣΟΚ, με τις τοπικές του «γυριστρούλες», προξενήτρες του, που κατάφεραν και διέσπασαν το 2006, το ισχυρό δημοκρατικό μέτωπο του στην τοπική αυτοδιοίκηση (οποία σύμπτωση, με τον Ιλχάν βουλευτή της «Νέας Δημοκρατίας» τότε, να παραδίνει (!) «τα κλειδιά της πόλης», κατά δήλωσή του, στον υποψήφιο της Δεξιάς), φαίνεται ότι δεν διδάχθηκε, από επιλογές, τύπου Χατζηοσμάν, Καραχασάν κ.λπ., προσδοκώντας μόνον εκλογικά οφέλη. Αποϊδεολογικοποιώντας τότε τις πολιτικές θέσεις του Κινήματος, για τη μειονότητα και καταργώντας δημοκρατικές διαδικασίες, επέβαλε πρόσωπα που συμβολικά είχαν ταυτιστεί με το ένα εκ των άκρων, που ταλαιπώρησαν στο παρελθόν τον τόπο μας.
 
Πιστεύω ότι το (τοπικό) ΠΑΣΟΚ, με την επιλογή Ιλχάν δοκιμάζει και τις τελευταίες ανοχές, πολιτικής αξιοπιστίας, του δημοκρατικού εκλογικού σώματος. Εύχομαι και ελπίζω η δοκιμασία αυτή μην έχει πολιτικά οδυνηρά αποτελέσματα για τον τόπο.
 

*Ο Ξάνθος Κώστογλου είναι δημοσιογράφος. Το σχόλιο αναρτήθηκε στον τοίχο του στο fb.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.