473 πολιτες της ΑΜΘ εχουν εγγραφει στην «Ακαδημια»

Σήμερα η επανέναρξη των μαθημάτων μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων

Οι διαλέξεις της «Ακαδημίας-Δομής δια βίου μάθησης» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζονται την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017, σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα, μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
 
Η «Ακαδημία» αποτελεί μια καινοτόμο και πρωτοποριακή δράση της ΠΑΜΘ σε συνεργασία με τις Σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο την Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την κοινωνία. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω σειράς διαλέξεων από καθηγητές των Σχολών του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ που δίδονται δωρεάν στους εγγεγραμμένους σε αυτό πολίτες, σε συνέχεια της δράσης υπό τον τίτλο «Ακαδημία ΠΕ Έβρου» που υλοποιήθηκε την περίοδο 2015-2016 για πρώτη φορά στην Π.Ε. Έβρου.
 
Για την περίοδο 2016-2017 έχουν εγγραφεί στην «Ακαδημία» 473 πολίτες σε όλη την Π.Α.Μ.Θ., ενώ συνολικά 76 Καθηγητές του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ, πραγματοποιούν στις Περιφερειακές Ενότητες τις διαλέξεις σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.
 
Η διάλεξη της Τετάρτης, 18 Ιανουαρίου 2017, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης έχει θέμα «Αποκρυπτογράφηση της Ιστολογικής Εξέτασης». Το θέμα θα αναπτύξει η κ. Μαρία Λαμπροπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ. Οι διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης από τις 19.00 έως και τις 21.00.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.