Η Κοινωνια των Πολιτων, η Αλεξανδρουπολη και η Κομοτηνη

Είναι εντυπωσιακό που στην Αλεξανδρούπολη η Κοινωνία των Πολιτών και ενεργή είναι και παρούσα. Κυρίως δια του τύπου, αγωνιζόμενη και διεκδικώντας για την πόλη τα καλύτερα. Εξ ου και από την Αλεξανδρούπολη προέρχονται και δυο μόνιμοι συνεργάτες- αρθρογράφοι του «Παρατηρητή της Θράκης», ο Δημήτρης Μακροδημόπουλος, εξειδικευμένος σε θέματα σιδηροδρόμων και γεωπολιτικών αναλύσεων, που στο χθεσινό φύλλο έθιγε με ακλόνητα επιχειρήματα πόσο καίριο είναι το ζήτημα της εγκατάλειψης του σιδηροδρόμου και της ιδιαίτερης χρησιμότητάς του σε κακοκαιρίες και χιονάδες, αλλά και ο Νικόλαος Παπανικολόπουλος, εξειδικευμένος σε λιμενικά ζητήματα. Και οι δυο τους είναι τακτικοί αρθρογράφοι και τα κείμενά τους έχουν και μεγάλη διασπορά και μεγάλη αναγνωσιμότητα και μεγάλη αποδοχή, γιατί με ρεαλισμό επισημαίνουν τα κακώς κείμενα, όπως κάνει και με το σημερινό του άρθρο ο κ.Παπανικολόπουλος, επισημαίνοντας το αυτονόητο της ανάγκης του λειτουργίας του κτιρίου της λιμενικής αρχής εντός του λιμένα Αλεξανδρουπόλεως.
 

Γιατί τώρα αυτή η εισαγωγή; Για να επισημανθεί μια ακόμη διαφοροποίηση της πόλης μας, όπου ΔΟΓΜΑ περιποιεί η αρχή ότι ό,τι γίνεται είναι καλά καμωμένο, τα πάντα βαίνουν εξαιρετικά, και τίποτα δεν έχει να σημειωθεί ή να επισημανθεί προκειμένου κάτι ν’ αλλάξει. Ή να βελτιωθεί, αν και για το δεύτερο μάλλον εμείς οι κομοτηναίοι θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη.
 
Εξ ου και οι πολιτικοί μας ενταύθα θίγονται και παίρνουν με βαριά καρδιά κάθε επισήμανση θεωρώντας την εχθρική κίνηση και οι πολίτες ηρέμως διαβιούν, έχοντας αποσιωπήσει από τη ζωή τους έννοιες όπως αυτή της Κοινωνίας των Πολιτών.
 
Βαριά πράγματα αυτά για την καμπούρα μας!!!Τ.Β.
 
Υ.Γ.: Και επειδή η πραγματικότητα ενίοτε μας περιπαίζει να θυμήσουμε ότι το λογότυπο της παράταξης που συναποτελεί την παρούσα δημοτική αρχή ήταν «Κοινωνία των Πολιτών». Πολιτικές προσδοκίες για ένα aliud που στην Κομοτηνή δεν υπάρχει; Συνευθύνη; 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.