«Αυτα τα λεν στον κληδονα»

Συνέχεια στον «πόλεμο» ανακοινώσεων από τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ με αφορμή την προσχώρηση Ιλχάν

Δεν λέει να κοπάσει ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των ΝΕ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή μετά την προσχώρηση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
 
Η τελευταία βολή έρχεται από την ΝΕ ΠΑΣΟΚ, που σε ανακοίνωση της με τίτλο «Αυτά τα λεν στον κλήδονα» (λέγεται όταν λένε διάφορα αστεία, καλαμπούρια ή ανοησίες) απαντά σε ό,τι της είχε προσάψει σε χθεσινή γραπτή του δήλωση ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταμάτης Σακελλίων. 

Η ανακοίνωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: 

«Το αν έχουμε κάνει αυτοκριτική στο ΠΑΣΟΚ δε θα το αφήσουμε στην κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, το γνωρίζουμε καλύτερα εμείς οι ίδιοι. Η αυτοκριτική μας είχε φθάσει στα όρια του αυτομαστιγώματος ακόμα και όταν το κόμμα είχε ήδη ανανεωθεί από τη βάση του, με νέους ανθρώπους άφθαρτους, μορφωμένους, με όρεξη για αγώνα, που η πλειονότητα δεν άνηκε καν τότε στο κόμμα.
 
Φτάνει πια όμως, τα λάθη μας τα έχουμε αναγνωρίσει δημόσια στον κόσμο, τώρα η κοινωνία μας χρειάζεται για να μπορέσει να σωθεί κάτι από τις καταστροφικές τακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δικών του αντίστοιχων συνεταίρων ΑΝΕΛ.
 
Τουλάχιστον εμείς βάλαμε πλάτη για να σωθεί η χώρα και είχαμε φθάσει ένα βήμα πριν να γίνει πράξη αυτό, αλλά αυτοί βιάστηκαν να σύρουν εκβιαστικά τη χώρα σε εκλογές για να εκτονώσουν την μανιώδη επιθυμία τους να ανεβούν στην εξουσία.
 
Αυτό φυσικά συνδέεται και με τους δικούς τους πολιτικούς «γυρολόγους» (είναι γεμάτοι από αυτούς), που μυρίστηκαν την καρέκλα και έτρεχαν να εισέλθουν στο ΣΥΡΙΖΑ, μετανιωμένοι που ψήφισαν μνημόνια επί ΠΑΣΟΚ αλλά εκεί ήταν αλλιώς, είχε κάτι το επαναστατικό το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Να πίστεψαν τόσο πολύ ακόμα και αυτοί στους «λαγούς με πετραχήλια» και στο σκίσιμο μνημονίων που διαμήνυαν στη Θεσσαλονίκη δε νομίζουμε.
 
Σχετικά με τα οικονομικά του κόμματός μας ήμασταν οι μόνοι που είχαμε το πολιτικό σθένος και βάλαμε ορκωτούς λογιστές στα οικονομικά μας. Ας βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ τα οικονομικά του σε δημόσιο έλεγχο και έπειτα να μας απευθύνει το λόγο για αυτό το θέμα.
 
Για τα έργα του ΠΑΣΟΚ δε θα σχολιάσουμε εκτενώς, όπου σταθεί και όπου βρεθεί κανείς έργα ΠΑΣΟΚ διακρίνει. Ακόμα και ο ισχυρός λόγος που έχουν σήμερα οι «μεσσίες αριστεριστές» έργο ΠΑΣΟΚ είναι . Απαριθμώντας τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ όμως τι διακρίνει κανείς; Τους κρυφούς διορισμούς των συγγενικών προσώπων των πολιτικών τους, τη στιγμή που οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι στο δρόμο και πεινούν ; Τη ΔΟΛια στρατηγική τους για τη φίμωση της δημοσιογραφίας και της κομματικοποιημένης ελευθερίας του λόγου; Τους δυσβάσταχτους φόρους; Το 4ο μνημόνιο που πάνε να μας επιβάλλουν λόγω της ανικανότητας τους να κλείσουν την αξιολόγηση;
 
Ευτυχώς ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου και δύσκολα θα ξεχάσει τα παραπάνω και άλλα πολλά ακόμη από τα σφάλματα και τα ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε η καθίζηση του έχει ήδη ξεκινήσει. Αντιθέτως η άνοδος μας είναι πλέον εμφανής.
 
Τη στιγμή που την κυβέρνηση τη διακατέχει η μέθη της διαπλοκής και της εξουσίας, η ανάγκη για μια δυνατή και ενωμένη Κεντροαριστερά είναι επιβεβλημένη.
 
Βρισκόμαστε εδώ για να αποκτήσει ξανά ο πολίτης μια νέα φωνή, μια νέα κοινωνική δύναμη και αυτό είναι εφικτό. Το προοδευτικό μέτωπο είναι προ των πυλών και ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια. Γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον πως η ελπίδα δεν έρχεται… ΕΜΕΙΣ θα τη φέρουμε!
 
Ωστόσο αναρωτιόμαστε τις απαντήσεις που θα τις απευθύνουμε, στην Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ή στον κ. Σταμάτη Σακελλίωνα»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.