Αιτημα προς το ΥΠΟΙΚ για παραταση και αναστολη καταβολης βεβαιωμενων και ληξιπροθεσμων οφειλων στον Εβρο

Από την Α. Γκαρά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Με επιστολή της χθες προς το Υπουργείο Οικονομικών η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αναστασία Γκαρά κατέθεσε αίτημα για παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που παρατηρούνται στο νομό το τελευταίο δεκαπενθήμερο.
 
Το γεγονός πως ολόκληρος ο νομός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των έντονων χιονοπτώσεων των τελευταίων ημερών έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλες τις δραστηριότητες των πολιτών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, έχει απορρυθμιστεί πλήρως η κοινωνική και οικονομική ζωή σε όλη την περιοχή, καθώς οι μετακινήσεις, οι μεταφορές προϊόντων και όλες οι οικονομικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται με σοβαρές δυσκολίες. Οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρηματίες της περιοχής έχουν έρθει αντιμέτωποι με σοβαρή μείωση των εσόδων τους και παράλληλα με την αδυναμία πληρωμών των υποχρεώσεών τους.
 
Με γνώμονα τη διευκόλυνση των πολιτών, ειδικά σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης όπως αυτή που αντιμετωπίζει τις τελευταίες βδομάδες η περιοχή μας, και δεδομένου ότι από μια τέτοια απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού η Α. Γκαρά αιτείται την παράταση και την αναστολή των βεβαιωμένων οφειλών καθώς παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας και προβλέπονται ως μέτρο προστασίας από την Πολιτεία που οφείλει να στηρίζει πληθυσμούς που έχουν πληγεί από φυσικά φαινόμενα.
 
Αναμένεται τις επόμενες μέρες η επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.