Η απαντηση του Συντονιστη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης σε σημειωμα του «ΠτΘ»

Επιστολή – απάντηση στο από 1 Φεβρουαρίου 2017 εκδοτικό σημείωμα της εφημερίδας μας με τίτλο «Το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, η επίσκεψη Ξανθού και η διαρκής ανανέωση του ίδιου σεναρίου», απέστειλε ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων, την οποία και δημοσιεύουμε ως έχει: 
 
Αγαπητέ Παρατηρητή,
 
Στο φύλλο της Τετάρτης και στο σημείωμα της σύνταξης λίγο ως πολύ σημειωνόταν ότι και ο Ξανθός μπήκε στην χορεία των πολιτικών που υποσχέθηκαν το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής. Και μάλιστα, λίγο ως πολύ, υπονοούσε το σημείωμα ότι και αυτός «πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Νομίζω ότι αυτό το σημείωμα αδικεί την πραγματικότητα. Επειδή παρακολούθησα εκ του σύνεγγυς τις δηλώσεις του συντρόφου Ξανθού για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν προκύπτει αυτό το συμπέρασμα.
 
Για να είμαι εντελώς σαφής σημειώνω τι είπε ο υπουργός Υγείας. «Είμαστε σε συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ώστε να πάρουμε χαμηλότοκο  δάνειο για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου της Κομοτηνής. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν χρηματοδοτεί υποδομές αλλά επειδή έχουμε καταθέσει μια πρόταση με πολύ καλή επιχειρηματολογία ελπίζουμε ότι θα γίνει αυτή η εξαίρεση. Γι' αυτό παρακαλώ να κρατήσουμε χαμηλά το θέμα μέχρι να έχουμε κάτι το οριστικό». Από αυτά δεν προκύπτει νομίζω ότι υποσχέθηκε ότι αύριο ξεκινά το νέο νοσοκομείο, ούτε βέβαια κάποιος πανηγυρισμός. Οφείλω όμως να σημειώσω ότι για πρώτη φορά για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει ένας σαφής δρόμος σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε κατά το παρελθόν.
 
Επίσης, αν τελικά συμφωνήσει η Ε.Τ.Ε., όλο αυτό το έργο είναι προφανές ότι θα πιστωθεί στους ανθρώπους που εργάστηκαν πάνω σε αυτό το σχέδιο και όχι «σε ενθουσιώδεις αυτοδιοικητικούς και όχι μόνο» που διεκδικούν το έργο αυτό για λογαριασμό τους.
 
Το έργο λοιπόν θα είναι μια κυβερνητική επιτυχία και τίποτε άλλο. Γιατί κάποια στιγμή και φαντάζομαι να συμφωνεί η σύνταξη της εφημερίδας μαζί μου πρέπει να αποδίδονται στον Καίσαρα αυτά που του αναλογούν όπως και στον Θεό αυτά που του πρέπουν.
 
Στο σημείωμα αυτό ασφαλώς και δεν αναφέρομαι στο Σισμανόγλειο, που παραλάβαμε και σε ποια φάση το έχουμε φέρει τώρα. Αυτή επίσης είναι μια συζήτηση που θα είχε ενδιαφέρον…
 

Σταμάτης Σακελλίων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.