Ασθενεις και Οδοιποροι στο «Σισμανογλειο» Γ. Ν. Κομοτηνης

Έχει περάσει ένας μήνας από την ημέρα που ο γιος μου – τεταρτοετής φοιτητής του ΔΠΘ – χρειάστηκε εσπευσμένα να μεταφερθεί στο «Σισμανόγλειο» Γ. Ν. Κομοτηνής, ύστερα από ένα σοβαρό ατύχημα που θα μπορούσε να του κοστίσει τη ζωή.
 
Τώρα που κύλισε ο χρόνος, θέλησα ως μητέρα, να εκπληρώσω μια οφειλή. Εκείνο που οφείλω, λοιπόν, είναι ένα δημόσιο μεγάλο «ευχαριστώ» σ’ όλους εκείνους που έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν και συνέβαλαν στην αποκατάσταση της υγείας του και την καλύτερη δυνατή νοσηλεία του. Και αναφέρομαι τόσο στο επιστημονικό προσωπικό όσο και στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές της Χειρουργικής Κλινικής.
 
Βέβαια, η αρχική μου επιθυμία ήταν να πάρω το παιδί μου από «εκεί μέσα» όσο πιο γρήγορα μπορούσα, καθώς όταν έφτασα χαράματα από την πόλη μου, μπήκα σ’ ένα κτίριο μάλλον αφημένο στο χρόνο και στην τύχη του. Ωστόσο, χαίρομαι που δεν το έπραξα.
 
Γιατί μέσα σ’ αυτό το Δημόσιο Νοσοκομείο του «ενός αστέρος», υπάρχει ένα μοναδικό ανθρώπινο δυναμικό. Παρά το ελλιπές και κακοπληρωμένο προσωπικό, την πενία των πρώτων υλικών και την απαξία από την τοπική κοινότητα – ή έτσι μου φάνηκε; – «εκεί μέσα» υπάρχει, εργάζεται και αγωνιά καθημερινά ένα κομμάτι της κοινωνίας που κρατά ψηλά αυτό που αποκαλούμε λειτούργημα. Ένα προσωπικό που με το φιλότιμο και την ανθρωπιά του βοηθά το νοσοκομείο να επιτελεί ακόμα τον κοινωνικό του ρόλο.
 
Ένα «ευχαριστώ» σ’ αυτούς τους ανθρώπους, που από το Διοικητή του Νοσοκομείου μέχρι και το βοηθητικό προσωπικό, μας νοιάστηκαν, μας ενθάρρυναν, ενδιαφέρθηκαν και γενικά απάλυναν τις δύσκολες στιγμές της οικογένειάς μου. Ευχαριστώ δε ιδιαίτερα, τον επιστήμονα και άνθρωπο Δημήτρη Μπαμπαλή που στάθηκε δίπλα στο γιο μου σαν να ήταν δικός του γιος. 
 

Σέρρες 6-2-2017
 
*Η Αναστασία Δράκογλου είναι εκπαιδευτικός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.