Την πρωτη του βασιλοπιτα εκοψε ο Συλλογος ΔΑΔΑΑ Κομοτηνης

Βαγγέλης Λαφτσής: «Θέλουμε μεγαλύτερη συμβολή και συμμετοχή των ίδιων των γονιών, για να βοηθηθούν κυρίως οι ίδιοι»

Την βασιλόπιτά του έκοψε για πρώτη χρονιά φέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger – ΔΑΔΑΑ Κομοτηνής, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στο ξενοδοχείο Anatolia.
 
Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Σύλλογος κόβει βασιλόπιτα, μιας και μετρά λίγους μόνο μήνες ζωής, γεγονός που έδωσε στην εκδήλωση του Σαββάτου έναν άκρως γιορτινό και ζεστό χαρακτήρα.


 
Τα μέλη αλλά και φίλοι του Συλλόγου, μεταξύ των οποίων και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, η επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Εμείς η Πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου – Βρούζου, ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, ως εκπρόσωπος της Ν.Ε.Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η πρόεδρος κ. Έλπη Μπλεκάτση με μέλη του Συλλόγου «Θυγατέρες της Πηνελόπης – Νηρηΐδες» που προσφάτως ενίσχυσαν τον  σύλλογο ΔΑΔΑΑ με το ποσό των 500 ευρώ που συγκέντρωσαν κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων .
 

Βαγγέλης Λαφτσής
«Ό,τι δεν μπορεί να κάνει ένας μόνος του, μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί»

 
Τον λόγο έλαβε πρώτος ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βαγγέλης Λαφτσής, ο οποίος και ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκομένων για την παρουσία τους, ευχόμενος μια καλή χρονιά  με μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση, που αποτελεί και τον βασικό στόχο του Συλλόγου.
 
«Ο κόσμος μας, όλη η τοπική κοινωνία μας έχει αγκαλιάσει, γεγονός για το οποίο είμαστε ευγνώμονες, όπως αντίστοιχα και ο Δήμος Κομοτηνής που βρίσκεται κοντά μας από τα πρώτα μας βήματα. Ωστόσο θέλουμε μεγαλύτερη συμβολή  και συμμετοχή των ίδιων των γονιών, για να βοηθηθούν κυρίως οι ίδιοι» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως «ό,τι δεν μπορεί να κάνει ένας μόνος του, μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί».
 

Νίκος Σωτηρακόπουλος
«Η ύπαρξη τέτοιων συλλόγων δείγμα πολιτισμού»

«Η δημιουργία και η λειτουργία τέτοιων Συλλόγων, ειδικά όσων αφορούν σε παιδιά που έχουν ανάγκη αποτελεί δείγμα πολιτισμού για την κοινωνία μας» τόνισε παίρνοντας τον λόγο ο κ., Νίκος Σωτηρακόπουλος υπογραμμίζοντας την στήριξη του Δήμου στο έργο του Συλλόγου ΔΑ ΔΑΑ.

 

Φελίνα Καζάκου
«Οι Κομοτηναίοι κάνουμε θαύματα αρκεί να υπάρχει κάποιος να μας παρακινήσει»

 
«Οι Κομοτηναίοι κάνουμε θαύματα αρκεί να υπάρχει κάποιος να μας παρακινήσει και να μας πάει παραπέρα» τόνισε η κ. Φελίνα Καζάκου, επισημαίνοντας πως η στήριξη από πλευράς της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι δεδομένη.

«Εμείς είμαστε υπηρέτες της κοινωνίας και όλα όσα γίνονται είμαστε υποχρεωμένοι να τα στηρίζουμε και να προσπαθούμε όλοι από κοινού να γίνουν πραγματικότητα» συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως «στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι να πάμε τον σύλλογο αυτό ένα βήμα παραπάνω και με σωστό συντονισμό και σχεδιασμό θα τα καταφέρουμε», εκφράζοντας τέλος και την επαγγελματική της στήριξη για τη διεκδίκηση από πλευράς του Συλλόγου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον σύλλογο στο έργο του.

Την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη του συλλόγου υπογράμμισε στον δικό του χαιρετισμό ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, επισημαίνοντας ότι η πολιτεία οφείλει πριν κάνει αναγκαίες όπως τις χαρακτήρισες αλλαγές, αυτές να γίνονται «χωρίς αιφνιδιασμούς και μετά από εξαντλητικό διάλογο με τους γονείς ή τους εκπροσώπους των φορέων, ακριβώς γιατί αφορά παιδιά με ειδικές ανάγκες», ενώ τον λόγο έλαβε τέλος η κ. Έλπη Μπλεκάτση  που  επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του συλλόγου από κάθε πλευρά.
 
Ο κ. Λαφτσής έκανε ειδική μνεία στην Γραμματέα του συλλόγου κ. Εύη Εξακοΐδου, που όπως επεσήμανε για ακόμα μία φορά αποτελεί την ψυχή αυτής της προσπάθειας, την οποία και κάλεσε για την κοπή της βασιλόπιτας.


 
Η βραδιά αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να συνομιλήσουν και να γνωριστούν μεταξύ τους, αλλά και να συζητήσουν τις επόμενες δράσεις του συλλόγου για το ερχόμενο διάστημα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.