Ανακοινωση της UTOPIA A.D. για τα δημοσιευματα πανελληνιας κυκλοφοριας εφημεριδας

Σχετικά με την επίθεση στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Απάντηση σε δημοσιεύματα πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδας σχετικά με την επίθεση στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής από τον Ρουβίκωνα, για τον τρόπο που παρουσίασε το θέμα δίνει μέσω ανακοίνωσής του το Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D. χρησιμοποιώντας παράλληλα βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του δημοσιογράφου της εφημερίδας που υπέγραφε το εν λόγω ρεπορτάζ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Το παρόν κείμενο δημοσιεύεται με σκοπό να καταδείξει το προβοκατόρικο και συστημικό ρόλο των  ΜΜΕ και την συνεργασία τους με κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, στην προκειμένη περίπτωση της «Καθημερινής», αλλά και των τοπικών φυλλάδων που αναμάσησαν τις δημοσιεύσεις της πρώτης.
 
Μετά το περιστατικό της επίθεσης με μπογιές στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή που συνέβη στις 5/2 από την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνα (Αθήνα), ο Γιάννης Σουλιώτης, δημοσιογράφος της Καθημερινής, βιάστηκε να μιλήσει για προβοκάτσια επικαλούμενος ανώνυμες αστυνομικές πηγές, κάνοντας λόγο για ομάδα 20 – 30 ατόμων (www.kathimerini.gr). Την ίδια μέρα αφού έγινε κινητοποίηση όλου του αστυνομικού τμήματος, πραγματοποιήθηκαν 5 προσαγωγές, ενώ μετά από λίγη ώρα όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν είχαν καμία ανάμειξη με το περιστατικό.
 
Την επόμενη μέρα και μετά την ανάληψη ευθύνης από τον Ρουβίκωνα (athens.indymedia.org), το σενάριο άλλαξε. Η ίδια εφημερίδα με τον ίδιο ρουφιάνο δημοσιογράφο, επικαλούμενοι για άλλη μια φορά ανώνυμες αστυνομικές πηγές, των οποίων τα στοιχεία, είναι η διαίσθηση της ΕΛ.ΑΣ («Δεν πιστεύουμε ότι μέλη του “Ρουβίκωνα” ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Κομοτηνή για την επίθεση. Το έκαναν αναρχικοί από τα στέκια της πόλης, ενεργώντας εξ ονόματος του “Ρουβίκωνα”» (www.kathimerini.gr), κατάφερε να χτίσει νέες συνομοσιολογίες κάτι που έχει πέραση στην κοιμισμένη κοινωνία.                                                                                           

Αυτή την φορά στοχοποιούν τους ντόπιους αναρχικούς/αντιεξουσιαστές (Κομοτηνή), μιλάνε για συνεργασίες, υποκινητές, ακόλουθους και franchise ονόματα, δίνοντας την εντύπωση πως ο αναρχικός χώρος έχει ιεραρχία και μορφές εξουσίας. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από ένα εξουσιολάγνο σκουπίδι και φερέφωνο των μπάτσων.

Στον αναρχικό χώρο κάθε ομάδα δρα αυτόνομα και δεν χωράνε ούτε ιεραρχίες ούτε μορφές εξουσίας. Αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβουν άτομα τα οποία έχουν μάθει να υπακούν τους ανωτέρους τους και να ονειρεύονται να γίνουν και αυτοί ανώτεροι για να διατάζουν. Άλλωστε όσες φορές ''επισκεφθήκαμε'' το προξενείο το κάναμε ενυπόγραφα. Αυτή την φορά την ''επίσκεψη'' την έκανε ο Ρουβίκωνας, γεγονός που μας χαροποιεί, καθώς είμαστε ενάντια σε κάθε κρατική δομή από όποια χώρα και αν προέρχεται, πόσο μάλλον για ένα προξενείο εμφανή φιλικά προσκείμενο και υποκινούμενο από την φασιστική κυβέρνηση Ερντογάν. Η εν λόγω κυβέρνηση έχει ανακηρύξει την οργάνωση DHKP-C ως τρομοκρατική, κάτι το οποίο έχει υιοθετήσει η Ε-Ε και το ΝΑΤΟ, άρα και η Ελλάδα. Για μας οι μόνοι τρομοκράτες είναι τα κράτη και όχι οι μαχητές της ελευθερίας. Όσων αφορά το προξενείο, στηρίζει και υποκινεί τον τούρκικο εθνικισμό στη Θράκη ο οποίος εκφράζεται αυτήν τη στιγμή από το φασιστικό κόμμα ΚΙΕΦ/DEP, του οποίου ο αρχηγός Μουσταφά Αλή Τσαούς, αυτοαποκαλείται ''Ντενκτάς της Θράκης''. Για μας ο εθνικισμός δεν αντιμετωπίζεται με εθνικισμό αλλά με μαχητικό αντιφασισμό.
Παράλληλα τα ΜΜΕ μετά και το τελευταίο περιστατικό στην Κομοτηνή, προβάλλουν τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας. Μια πάγια τακτική αποπροσανατολισμού των μαζών προς υποτιθέμενους εξωτερικούς εχθρούς για να μην στρέψη ο κόσμος την προσοχή του στην διαπλοκή και την διαφθορά που υπάρχει στο εσωτερικό. Όσο αναφορά τους κυβερνητικούς κύκλους που με ευκολία μιλάνε για υποκινητές διπλωματικών επεισοδίων, με άλλη τόση και μεγαλύτερη ευκολία σχεδιάζουν τα νέα μέτρα λιτότητας και τις καινούργιες φορολογήσεις που θα εφαρμόσουν.

Κλείνοντας, εκφράζουμε την λύπη μας για τον θάνατο του Bilgehan Karpat και την σύλληψη του τραυματισμένου από σφαίρες μπάτσων Serif Turunc, για τους οποίους και πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη επίθεση.

Τιμή σε όσους αγωνίζονται ενάντια στα κράτη και την εξουσία ανά τη γη

ΥΓ: Γιάννη Σουλιώτη εσύ και οι πληροφοριοδότες σου δεν έχετε μεγάλη φαντασία. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε και καλύτερα ψέματα. Άλλωστε είστε συνηθισμένοι σε αυτά».                       

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.