Απιθανη η συνεχιση της ενασχολησης Καραολανη με Πανθρακικο

Έχουν ήδη περάσει σχεδόν τρεις εβδομάδες, από τη στιγμή που η ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοίνωσε την πρόωρη αποχώρηση της από το Πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League 2016-17, στενοχωρώντας τους φιλάθλους που αγαπούν την ομάδα κι αφήνοντας ταυτόχρονα μεγάλο κενό στο τοπικό ποδόσφαιρο της Ροδόπης.
 
Όλο αυτό το διάστημά, όπως αναμενόταν κι είναι λογικό, έχουν γραφτεί πολλά, που άλλα ευσταθούν κι άλλα όχι, έχει ασκηθεί κριτική σε πρόσωπα που συμμετείχαν στα κοινά της ομάδας από την άνοδο ως και την πτώση της.
 
Πρόσφατα, μάλιστα, κυκλοφόρησαν φήμες πως ο μεγαλομέτοχος της ομάδας κ. Τάσος Καραολάνης δεσμεύθηκε, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης, Μάνο Γαβριηλίδη, πως θα κατέβει κανονικά ο Πανθρακικός του χρόνου στο πρωτάθλημα τη Γ΄εθνικής κατηγορίας και πως ο ίδιος θα αναλάβει να πληρώσει τα χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία βαραίνουν την ομάδα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΠτΘ» ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τουλάχιστον όσον αφορά την εμπλοκή στην επόμενη μέρα του Πανθρακικού του Τάσου Καραολάνη. Ο τελευταίος, εξάλλου, όσο κι αν αγαπάει την ομάδα, όσο κι αν αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του όλα αυτά τα χρόνια, δε σκοπεύει για το επόμενο χρονικό διάστημα να ασχοληθεί ξανά με τη διοίκηση του Πανθρακικού, έχοντας κουραστεί και ταλαιπωρηθεί ψυχολογικά από το «βάρος» που σήκωνε όλα αυτά τα χρόνια αλλά και πληγεί οικονομικά.
 
Άλλωστε, θα πρέπει να σημειωθεί πως την ενασχόληση του κ. Καραολάνη, ως τελευταίου μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο απαγορεύει -εκτός κι αν εξοφληθούν τα χρέη προς το δημόσιο- και η τροπολογία του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες, που αναφέρει στην παράγραφο 5 τα κάτωθι:
 
«Πριν από την πάροδο 10 ετών δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη μετοχική σύνθεση και στη με οποιονδήποτε τρόπο διοίκηση, είτε της νέας AAE που τυχόν συστήνεται από το ίδιο αθλητικό σωματείο για το ίδιο άθλημα, πρόσωπα τα οποία στην προηγούμενη AAE είχαν την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ αυτής ή του μετόχου της με ποσοστό τουλάχιστον 10%, εκτός και αν η προηγούμενη αυτή AAE εξόφλησε το σύνολο των υποχρεώσεων που τη βάρυναν». Κ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.