Θυμα ξυλοδαρμου ο καθηγητης Αγγελος Συριγος

Θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους έπεσε την Τετάρτη ο καθηγητής Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελος Συρίγος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Συρίγος έκανε παρατήρηση σε νεαρούς γιατί έκαναν γκράφιτι σε τοίχους του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια οι δράστες του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή και η αστυνομία που κλήθηκε στο σημείο δεν μπόρεσε να τους βρει. Ο κ. Συρίγος μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας.

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ και σημειώνει πως πρόκειται για ακόμη ένα κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.

«Καλούμε την αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ' ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, να αναλάβει τις ευθύνες του», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Aπό την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του τονίζει πως  «ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση, ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.