Η πολυβραβευμενη ταινια «Τονι Ερντμαν» στην Κινηματογραφικη Λεσχη Αλεξανδρουπολης

Τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου

Τη γερμανική ταινία με τίτλο «Τόνι Έρντμαν» σε σκηνοθεσία της Μάρεν Άντε θα προβάλλει τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης. Όπως πάντα οι προβολές θα γίνουν στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης και ξεκινούν στις 21.30. 

Η υπόθεση της ταινίας 

Ο Γουίνφρεντ Κοράντι, ένας άντρας που δεν μπορεί παρά να δει το χιούμορ σε κάθε κατάσταση και που δείχνει να μην έχει περάσει ποτέ το κατώφλι της συναισθηματικής ενηλικίωσης, προσπαθεί να ξεπεράσει μια δική του κρίση όταν σε μια παρορμητική κίνηση θα αποφασίσει να επισκεφθεί την κόρη του στο Βουκουρέστι όπου δουλεύει, δίχως καμιά προειδοποίηση. Όταν το Σαββατοκύριακο που θα περάσουν μαζί θα αποδειχθεί καταστροφικό, εκείνος, αντί να επιστρέψει σπίτι του, θα μείνει και θα εφεύρει τον Τόνι Έρτνμαν, έναν τύπο που πολύ απλά δεν μπορείς να αγνοήσεις, προσθέτοντας στην καθημερινότητα της κόρης του μια ακόμη σειρά από προβλήματα, αλλά ίσως κι ένα διαφορετικό πρίσμα μέσα από το οποίο θα μπορούσε να κοιτάξει τη ζωή της.
 
Η ταινία καταφέρνει να προσφέρει μερικές ανεκτίμητες στιγμές που είναι ταυτόχρονα αστείες αλλά και πολύ συγκινητικές. Ισορροπεί με ακρίβεια ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Εγγυάται δάκρυα χαράς, γέλιου αλλά και στενοχώριας, καθώς η κόρη αντιλαμβάνεται τελικά ότι ίσως πρέπει να δώσει στο πατέρα της λίγο χώρο στη ζωή της.
 
Η ταινία «Toni Erdmann» της Μάρεν Άντε κέρδισε τις εντυπώσεις στο φετινό φεστιβάλ Καννών, αλλά δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιο βραβείο, στο διαγωνιστικό πρόγραμμα. Οι περισσότεροι κριτικοί επισήμαναν ότι ήτα η καλύτερη ταινία της φετινής διοργάνωσης!
 
Μια κωμωδία από αυτές που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή, μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, ο απόλυτος θρίαμβος της Γερμανίδας Μάρεν Άντε. 
 
Info
Είσοδος: 3 ευρώ, άνεργοι, φοιτητές, νεανικό
4 ευρώ, μέλη ΚΛΑ
5 ευρώ, όλοι οι υπόλοιποι

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.