Μνημοσυνο υπερ των πεσοντων εν ωρα καθηκοντος αστυνομικων

Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης

Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τελέστηκε την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.
 

Το πρώτο Ψυχοσάββατο κάθε έτους, έχει καθιερωθεί από την Πανελλήνια  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, ως ημέρα μνήμης των πεσόντων εν υπηρεσία αστυνομικών, κατά το οποίο τελείται επιμνημόσυνη δέηση – τρισάγιο. Έτσι της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε τρισάγιο που τελέσθηκε στο μνημείο των πεσόντων Αστυνομικών που βρίσκεται μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής.
 

Τόσο την επιμνημόσυνη δέηση όσο και το τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ενώ παρέστηκαν ο  Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ.Θ. Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Μενεξίδης, ο Υποδιοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Χρήστος Σταμπουλής, η Αστυνομική Διευθύντρια (ΥΓ) κ. Σοφία Τσουλιάγκα, οι Διοικητές όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών έδρας, η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά,  ο πρώην Βουλευτής Ν. Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της Ν.Ε. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής, Στρατιωτικές – Πυροσβεστικές Αρχές, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ροδόπης κ. Αργύριος Κυριαζίδης, μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης αλλά και πολίτες, ενώ προκάλεσε αρνητική εντύπωση η μη ανταπόκριση των τριών βουλευτών του ν. Ροδόπης στην εκδήλωση.
 


Σταυρούλα Τζατζανά
«Η Πολιτεία να αναγνωρίσει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, τιμώντας την ηρωικότητα των εκλιπόντων»

 
Στον σύντομο χαιρετισμό της η κ. Σταυρούλα Τζατζανά ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκομένων για την παρουσία τους, σημειώνοντας πως «η παρουσία της κοινωνίας στο πλευρό μας, ειδικά την ιερή αυτή στιγμή που αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωές μας, που θυσίασαν απλόχερα και χωρίς δεύτερη σκέψη  το θείο δώρο της ζωής, στον βωμό του καθήκοντος και του υψηλού ιδανικού της προστασίας της Χώρας και των συμπολιτών μας – αφήνοντας αναπλήρωτο το κενό στις οικογένειές τους- αποτελεί για εμάς ύψιστη τιμή, αναγνώριση της θυσίας των συναδέλφων μας και μας δίνει το κουράγιο να συνεχίζουμε με αυταπάρνηση το δύσκολο έργο μας».
 

Όπως ανέφερε από το 1984, έτος ενοποίησης του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, 128 αστυνομικοί έχουν χάσει την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, υπογραμμίζοντας πως ο αριθμός αυτός «συνεχώς μεγαλώνει». Η κ. Τζατζανά άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτεία λέγοντας μεταξύ άλλων πως « όσες Κυβερνήσεις κι αν πέρασαν μέχρι και σήμερα,  καμία τους  δεν ανταποκρίθηκε στην αυτονόητη υποχρέωσή της να αναγνωρίσει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του Αστυνομικού που πιστά και με κίνδυνο ζωής  υπηρετεί  την ασφάλεια και προστασία των Ελλήνων πολιτών».

«Όλοι τους, όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση αναγνωρίζουν και δήθεν στηρίζουν το δίκαιο του αιτήματός μας» τόνισε, σημειώνοντας ωστόσο πως «μόλις πάρουν στα χέρια τους την διακυβέρνηση της Χώρας, καταλαμβάνονται από μία ιδιότυπη και επιλεκτική απώλεια μνήμης . Ξεχνούν τις υποσχέσεις τους και η συμπαράστασή τους περιορίζεται σε βαρύγδουπες δηλώσεις στήριξης στις οικογένειες και κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις κάμερες την ώρα του τραγικού συμβάντος. Μόλις ολοκληρωθεί το επικοινωνιακό παιχνίδι, λησμονούν και τους ήρωές μας αλλά και τις οικογένειες αυτών».
 

«Εμείς όμως δεν μπορούμε, δεν πρέπει και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα αδέλφια μας που καθημερινά, αλλά ιδιαίτερα αυτή την στιγμή, μας κοιτούν από την γειτονιά των αγγέλων εκεί ψηλά. Η πληγή μας παραμένει ανοιχτή και ο πόνος της απώλειας ανεξίτηλα χαραγμένος στις ψυχές μας» τόνισε καλώντας την κυβέρνηση «να θυμηθεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις  και να πράξει το αυτονόητο που δυστυχώς  κανείς δεν έπραξε  ως τώρα, να νομοθετήσει δηλαδή την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο, δικαιώνοντας έτσι τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, αναγνωρίζοντας και τιμώντας την ηρωικότητα των εκλιπόντων».
 
Μετά το τέλος του Τρισάγιου ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.