«Η τρελη χαρα» στην Κινηματογραφικη Λεσχη Αλεξανδρουπολης

Τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου

Την ιταλογαλλικής παραγωγής ταινία «Η τρελή χαρά» σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Πάολο Βίρτζι με τους Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Μικάελα Ραματσότι και Βαλεντίνα Καρνελούτι θα προβάλει τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης. Η προβολές της ταινίας θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης και ξεκινούν στις 21.30. 

Η υπόθεση της ταινίας 

Η Μπεατρίς είναι μια όμορφη, μυθομανής μεγαλοαστή που εγκατέλειψε τον πλούσιο σύζυγό της για να κυνηγήσει τον έρωτά της για τον λάθος άνδρα. Η Ντονατέλα είναι μια νεαρή μητέρα που λόγω σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων έχασε την κηδεμονία του παιδιού της. Οι δύο γυναίκες είναι  ασθενείς και νοσηλεύονται στη Βίλα Μπιόντι, μια προοδευτική, αλλά ασφαλής ψυχιατρική κλινική. Μια μέρα το σκάνε αναζητώντας την ευτυχία, την αγάπη και τη συμφιλίωση με το παρελθόν, και ζουν μια περιπέτεια που θα τις αλλάξει για πάντα.
 
Ποια είναι τα όρια μεταξύ λογικής και τρέλας; Μπορεί άραγε ο χρόνος, η φιλία (και ένα γενναίο κοκτέιλ από ψυχοφάρμακα!) να κάνουν δυο βαθιά τραυματισμένες ψυχικά γυναίκες να βρουν ξανά τη χαρά της ζωής; Σε αυτά τα ερωτήματα πασχίζει να απαντήσει η «Τρελή Χαρά» του πολυγραφότατου Ιταλού σεναριογράφου και σκηνοθέτη Πάολο Βίρτζι, ενορχηστρώνοντας την ξέφρενη απόδραση των δύο συναισθηματικά ασταθών ηρωίδων του από μια ψυχιατρική κλινική και φέρνοντάς τες αντιμέτωπες με τους ανθρώπους και τα γεγονότα που τις σημάδεψαν ανεπανόρθωτα, σε μια επώδυνη πορεία προς τη συνειδητοποίηση των λαθών και όλων των πραγμάτων εκείνων που τις έφεραν σε αυτή την κατάσταση.
 
Μετά το «Ανθρώπινο Κεφάλαιο», ο Πάολο Βίρτζι και η σαρωτική Υποψήφια για βραβείο α΄ γυναικείου ρόλου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι συνεργάζονται ξανά σε μια ταινία γυρισμένη στη μαγευτική Τοσκάνη, που ακροβατεί ριψοκίνδυνα αλλά επιδέξια ανάμεσα στο μελόδραμα και στη φαρσοκωμωδία, την υπερβολή και τον ρεαλισμό, το γέλιο και τη συγκίνηση
 
Η ταινία παρουσιάζει με λεπτότητα την ψυχική ασθένεια και βάζει τους «τρελούς» να μαθαίνουν στους «λογικούς» τι σημαίνει ανθρωπιά.
 
Επίσημη Συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών. 
 
Info
Είσοδος: 3 ευρώ, άνεργοι, φοιτητές, νεανικό
4 ευρώ, μέλη ΚΛΑ
5 ευρώ, όλοι οι υπόλοιποι

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.