Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Αφανείς ηρωίδες» και «Αντίδοτο στην ευεξία» οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας

Μία νέα είσοδο περιλαμβάνει αυτή την εβδομάδα το κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας στο Odeon Kosmopolis. Ο λόγος για τη δραματική «Αφανείς ηρωίδες» σε σκηνοθεσία Θίοντορ Μέλφι που αποτυπώνει στη μεγάλη οθόνη την πραγματική ιστορία τριών αφροαμερικανίδων γυναικών που εργάζονταν στην NASA.
 
Παράλληλα συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα οι προβολές της δραματικής με στοιχεία θρίλερ «Αντίδοτο στην ευεξία»  σε σκηνοθεσία του Γκορ Βερμπίνσκι, της ταινίας δράσης «John Wick: Κεφάλαιο 2» με τον Κιάνου Ριβς στον πρωταγωνιστικό ρόλο και  της κοινωνικής «Όλα αρχίζουν αύριο». Κι ακόμη «οι Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι» και η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Το διάστημα ανάμεσά μας» σε σκηνοθεσία Πίτερ Χέλσομ. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

Αφανείς ηρωίδες

Η ιστορία της Κάθριν Τζόνσον, της Ντόροθι Βον και της Μαίρη Τζάκσον, τρεις ευφυέστατες Αφροαμερικανές που εργάζονταν στη ΝΑΣΑ, και υπηρέτησαν ως οι εγκέφαλοι πίσω από μία από τις μεγαλύτερες αποστολές της ανθρώπινης ιστορίας: την εκτόξευση του αστροναύτη Τζον Γκλεν σε τροχιά γύρω από τη Γη. Αυτό το γεγονός αποκατάστησε την αυτοπεποίθηση των ΗΠΑ στον αγώνα τους για την κατάκτηση της Σελήνης και έξαψε τον κόσμο. 
 
Αντίδοτο στην ευεξία

Ο Λόκχαρτ, ένας φιλόδοξος χρηματιστής της Wall Street, στέλνεται από την εταιρία του σε ένα απομονωμένο θεραπευτικό σπα στις Άλπεις. Ο Λόκχαρτ έχει μία αποστολή: πρέπει να πείσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, τον Πέμπροκ, που βρίσκεται ως ασθενής στο σπα κι έχει δηλώσει στο προσωπικό της εταιρίας του ότι δεν έχει καμία πρόθεση να γυρίσει στη Νέα Υόρκη, να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Ο Λόκχαρτ φτάνει στο ήσυχο σανατόριο, όπου οι ασθενείς υποτίθεται ότι λαμβάνουν μία θαυματουργή θεραπεία. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτοί φαίνεται ότι αρρωσταίνουν ακόμη περισσότερο… 

John Wick: Κεφάλαιο 2

Ο θρυλικός εκτελεστής Τζον Γουίκ αναγκάζεται να επανέλθει στη δράση μετά την απόσυρση του από τη δράση, λόγω του ότι ένας πρώην συνεργάτης σχεδιάζει να καταλάβει τον έλεγχο σε μια σκιώδη διεθνή οργάνωση εκτελεστών. Ο Γουίκ όμως έχει όρκο αίματος να τον βοηθήσει, έτσι ταξιδεύει ως τη Ρώμη, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιους από τους φονικότερους εκτελεστές του πλανήτη. 

Όλα αρχίζουν αύριο

Ο Σαμουέλ απολαμβάνει μια ανέμελη ζωή στη Γαλλική Ριβιέρα. Μέχρι που η Κριστίν, μια πρώην φιλενάδα του, του ανακοινώνει ότι είναι πατέρας ενός νεογέννητου μωρού, του το δίνει στα χέρια και φεύγει. Όταν ο Σαμουέλ αναζητά την Κριστίν στο Λονδίνο, αυτή δεν υπάρχει πουθενά. Εκεί θα εγκατασταθεί ο νέος πατέρας και θα πιάσει δουλειά ως κασκαντέρ σε τηλεοπτικό σόου. Με τα χρόνια, ο Σαμουέλ θα αποδείξει ότι είναι ένας τρυφερός, όσο κι αντισυμβατικός πατέρας για την αξιαγάπητη Γκλόρια, η οποία πλέον είναι 8 ετών. Αλλά η οικογενειακή ισορροπία πρόκειται να αλλάξει. Η Κριστίν μπαίνει ξανά στη ζωή τους. 

Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι

Αποθαρρημένη από τα πάθη και τα μυστικά του όμορφου δυνάστη της και αγαπημένου Κρίστιαν Γκρέι, η Αναστασία Στιλ σπάει τον δεσμό τους για να ξεκινήσει μια νέα καριέρα σε εκδοτικό οίκο του Σιάτλ. Αλλά το πάθος βρίσκεται ακόμα βαθιά μέσα της, και όταν αυτός της προτείνει μια νέα συμφωνία, η Αναστασία δεν μπορεί να αντισταθεί. Αναθερμαίνοντας την ιδιαίτερη σχέση τους, η νεαρή γυναίκα θα μάθει περισσότερα για το παρελθόν των Πενήντα Αποχρώσεων. Και καθώς ο Κρίστιαν πολεμάει με τους εσωτερικούς του δαίμονες, η Αναστασία έχει να αντιμετωπίσει τον θυμό και τη ζήλεια της επί των άλλων γυναικών που ήταν εκεί πριν από αυτήν, και να πάρει την πλέον σημαντική απόφαση για τη ζωή της.

Το διάστημα ανάμεσά μας

Ένα διαστημόπλοιο ξεκινά την πρώτη του αποστολή με σκοπό την αποίκηση του Άρη, για να ανακαλύψουν μετά την απογείωση πως ανάμεσα τους βρίσκεται μια έγκυος. Με την προσγείωση στον Άρη, η μητέρα πεθαίνει κι ενώ έχει προλάβει να γεννήσει τον πρώτο άνθρωπο στον μακρινό αυτό πλανήτη, χωρίς όμως να αποκαλύψει το όνομα του πατέρα. Αυτό σηματοδοτεί την αρχή της απίθανης ζωής του Γκάρντνερ Έλιοτ, ενός εξαιρετικά ευφυούς αγοριού, που μέχρι τα 16 του έχει γνωρίσει μονάχα 14 ανθρώπους. Καθώς αναζητά στοιχεία για την ταυτότητα του πατέρα του, αλλά και τον πλανήτη που κατάγεται και δεν έχει δει ποτέ, ο Γκάρντνερ ξεκινάει μια online φιλία με μια έξυπνη κοπέλα από το Κολοράντο, την Τούλσα. 

Μόνο σήμερα και αύριο 

Η ταινία LEGO Batman

Στο Γκόθαμ ζυμώνονται μεγάλες αλλαγές κι αν ο Μπάτμαν θέλει να σώσει την πόλη από την εχθρική κατάληψη του Τζόκερ, ίσως πρέπει να αφήσει πίσω το μοτίβο του μοναχικού εκδικητή, να μάθει να συνεργάζεται με άλλους, και ίσως… ίσως έτσι… να καταφέρει να χαλαρώσει. 

Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης

Παρίσι, 1884. Το μόνο που ονειρεύεται η 11χρονη ορφανή Φελισί είναι να γίνει μπαλαρίνα. Έτσι, φεύγει για να κυνηγήσει το μεγάλο της πάθος στο Παρίσι. Μην έχοντας τίποτα να χάσει, η Φελισί «δανείζεται» την ταυτότητα ενός κακομαθημένου πλουσιόπαιδου και γράφεται στη Σχολή Μπαλέτου της Όπερας, όπου γνωρίζει τον χαρισματικό Βίκτορ, που θα γίνει ο καλύτερός της φίλος. Θα καταφέρει να κάνει το όνειρο να κρατήσει για πάντα;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.