Κανεις δεν «Χ»αρηκε στην Ξυλαγανη (+Gallery)

Ορφέας Ξυλαγανής – Δόξα Γρατινής 2-2

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης, Ορφέας Ξυλαγανής και Δόξα Γρατινής αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, σε ένα γενικά  πολύ καλό παιχνίδι το οποίο παρακολούθησαν 40 περίπου θεατές.
Αμφότερες και οι δύο ομάδες ήθελαν την νίκη για να εδραιώσουν την είσοδο τους στην εξάδα ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα δεν αφήνει κανέναν ικανοποιημένο.

Για το μόνο που είναι ευχαριστημένες και οι δύο ομάδες  αυτή την αγωνιστική είναι η ήττα του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων από την Ελπίδα Σαπών την οποία και οι δύο πλευρές την δέχθηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση μετά την λήξη της αναμέτρησης.   
 
Αγωνιστικά ο Ορφέας που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι προηγήθηκε γρήγορα στο 3΄με 1-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπόζη.
Η συνέχεια ανήκε στην Γρατινή που μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών κατάφερε να ισοφαρίσει 1-1 στο 24΄με κεφαλιά του Κυριακόπουλου.
Στο δεύτερο μέρος η Δόξα κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 60΄με τον Σεφκέτ αλλά η απάντηση του Ορφέα ήταν άμεση και με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιατσαι ισοφάρισε διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.
 
Οι φάσεις του αγώνα
Ο Ορφέας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 1ο λεπτό είχε μια καλή στιγμή όταν ο Χασάν Οσμάν από δεξιά έβγαλε την σέντρα σε πρώτη φάση ο Μπόζης έκανε το γυριστό σουτ που κόντραρε στους αμυντικούς της Δόξας και στην συνέχεια ο Γεωργιάδης από κοντά έκανε την προβολή με τον τερματοφύλακα Ταουσάν να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 3΄οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι σε ανατροπή του Χασάν Οσμάν από τον Θ. Τσιπλακίδη.
Ο Μπόζης ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα για τα επόμενα 20 λεπτά η συνέχεια ανήκει στους φιλοξενούμενους  που πίεσαν ασφυκτικά για την ισοφάριση.
Στο 4΄από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Σερίφης έπιασε ένα καλό σουτ με τον Στράτα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
Στο 11΄ο Κακουλίδης γέμισε πολύ ωραία προς την μικρή περιοχή του Ορφέα, ο Σερίφης έπιασε την κεφαλιά αλλά με γροθιές ο Στράτας απέκρουσε  κόρνερ.
Στο 13΄ο Κακουλίδης από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής εκτέλεσε απευθείας φάουλ  με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από  το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ορφέα.
Στο 14΄θα σημειωθεί η μεγαλύτερη ευκαιρία για να ισοφαρίσει η Δόξα όταν ο Κυριακόπουλος έκοψε ωραία στον Σερίφη μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε θα  χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Στράτα.
Στο 18΄μετά από κόρνερ του Τάτσιου ο Κυριακόπουλος έπιασε την κεφαλιά λίγο  άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Στράτα.
Στο 24΄η πίεση της Δόξας θα αποδώσει καρπούς όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κακουλίδη από αριστερά ο Κυριακόπουλος με κεφαλιά θα ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο 26΄για τους γηπεδούχους ο Ιωάννου εκτέλεσε απευθείας φάουλ με τον Ταουσάν να απομακρύνει  με γροθιές σε κόρνερ.
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάποια σημαντική ευκαιρία καθώς ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατά πολύ και οι δύο ομάδες αναλώθηκαν κυρίως σε παιχνίδι κέντρου.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο Ορφέας μπήκε πιο δυνατά και στο 55΄Γιαννακούδης έπιασε ένα καλό σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Ταουσάν.
Στο 58΄για τους γηπεδούχους ο Γεωργιάδης θα βγει τετ α τετ αλλά το πλασέ του θα αποκρούσει σωτήρια ο Ταουσάν.
Στο 60΄η Δόξα θα πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από απομάκρυνση της μπάλας από τους αμυντικούς του Ορφέα, αυτή στρώθηκε στον Σεφκέτ  που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στράτα κάνοντας το 1-2.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και στο 67΄ο Γιατσαι λίγο επάνω από το κέντρο εκτέλεσε φάουλ, στην πορεία της μπάλας δεν βρέθηκε κάποιος αμυντικός της Δόξας να αποκρούσει, η  μπάλα έσκασε μπροστά στον Ταουσάν και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του για το 2-2.

Στο 80΄για την Γρατινή ο Κακουλίδης εκτέλεσε φάουλ ο  Θ.Τσιπλακίδης  πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο επάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στράτα.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ορφέας Ξυλαγανής (Τσορμπατζόγλου): Στράτας, Χουσεϊν, Ιωάννου, Ηλιόπουλος, Αλατζίδης (46΄Γιαννακούδης), Ζώβληκας, Γιατσαι, Απαλαγάκης (61΄Ροδουσάκης),Μπόζης, Γεωργιάδης, Οσμάν Χασάν (81΄Φωτιάδης).
 
Δόξα Γρατινής (Μπόζης): Ταουσάν, Δαλη, Τάτσιος (34΄Βλασσόπουλος), Τρέσαλος, Παπαδόπουλος, Τσιπλακίδης Α. (81 Τσιπλακίδης Σ.), Κακουλίδης, Μαγκούτας, Σεφκέτ, Κυριακόπουλος (59΄Δακος), Σερίφης.

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.

Για περισσότερες φωτογραφίες κάντε κλικ εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.