Ο Abdul Sattar Edhi, ο «Αγγελος» των φτωχων

Να λοιπόν που η Google ενίοτε μαθαίνει αυτούς που είναι φιλοπερίεργοι και τους ενδιαφέρουν οι εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Γιατί το λέμε τώρα αυτό; Γιατί εμάς μας ήλξε η μορφή του Ινδού, έτσι μας φάνηκε, μιας και έφερνε προς τον Γκάντι, και Ινδός ήταν στην καταγωγή, ως πακιστανός όμως έμεινε στην ιστορία, η μορφή που απεικονίζονταν στη σελίδα της Google της 28ης Φεβρουαρίου. Μιλάμε φυσικά για το Doodle της Google  που ήταν αφιερωμένο στον Αμπντούλ Σατάρ Εντί (Abdul Sattar Edhi),  που γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1928 και έμεινε στην ιστορία  ως ο «Άγγελος του ελέους» στο Πακιστάν.
 
Ο Abdul Sattar Edhi γεννήθηκε σε μία φτωχογειτονιά, αλλά κατάφερε με πολύ κόπο, και έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, να χτίσει μια αυτοκρατορία που έδωσε στέγη, τροφή και αγάπη σε κάθε κατατρεγμένο και απόμαχο της ζωής.
 
Το Ίδρυμα που ίδρυσε ήταν πραγματικά μία ασπίδα ζωής για τους συμπατριώτες του. Περιέθαλψε περισσότερα από 20.000 μωρά που είχαν εγκαταλείψει οι γονείς τους, αποκατέστησε περισσότερα από 50.000 ορφανά και εκπαίδευσε περισσότερες από 40.000 νοσοκόμες. Στο Ίδρυμά  του απασχολούνται 2.000 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 500 είναι γυναίκες.
 
Βασικοί χρηματοδότες του έργου του ήταν ιδιώτες που ήθελαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. 

Λόγια του Abdul Sattar Edhi 

– «Θρησκεία μου είναι η φιλανθρωπία. Η φιλανθρωπία είναι η αρχή κάθε θρησκείας».
 
– «Κενά λόγια και μακρές προσευχές δεν εντυπωσιάζουν τον θεό. Δείξε του την πίστη σου με τα έργα σου».
 
– «Οι νεκροί έχουν μόνο ένα μέρος που πηγαίνουν… ψηλά. Όπου και αν τους θάψουμε, πάντα θα πηγαίνουν προς τα πάνω».
 
Καλό Doodle!!!N.B.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.