«Μ Ε Σ Α» με τους Ηρακλή Τζαφέτα και Γιώργο Κουκαλιώτη

02.03.2017 12:01

17 έως 19 Μαρτίου στη σκηνή του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ο Ηρακλής Τζαφέτας, του Θεατρικού Εργαστηρίου «Κύκλος» και ο Γιώργος Κουκαλιώτης, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το ερασιτεχνικό εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν την παράσταση «Μ Ε Σ Α», στις 17,18 και 19 Μαρτίου στην σκηνή του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής.
 
Σε συμπαραγωγή της Λέσχης Κομοτηναίων και του Καφέ Μπαρ «Οχτώ».
 
Ο Ηρακλής Τζαφέτας, στον οποίο ανήκει και η «σύλληψη» του έργου, «χρησιμοποιεί» τους συνήθεις υπόπτους – συνεργάτες του όπως τα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου κύκλος στις βοηθητικές της παράστασης θέσεις, τον Κομοτηναίο κινηματογραφιστή Κώστα Σκαπέτη, στο τρέιλερ της παράστασης που αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα, ενώ εγκαινιάζει και την συνεργασία του με τον κ. Ομέρ Χατζησερήφ, ο οποίος έγραψε την πρωτότυπη μουσική της παράστασης. 

Λίγα λόγια για την παράσταση 

Εγκλεισμός- αρσενικό: H ενέργεια με την οποία κάποιος υποχρεώνεται να παραμείνει για κάποιο χρόνο περιορισμένος σε κλειστό χώρο (σωφρονιστικό ίδρυμα, φυλακή, ψυχιατρείο ή στο σπίτι του).
 
Η αισθητηριακή στέρηση των τροφίμων επιτυγχάνεται με τη δημιουργία ενός συνεχούς μονότονου και ομοιόμορφου σκηνικού και επιπλέον χάρη σ’ ένα διπλό άξονα. Αφενός με τη σταθερή ένταση του τεχνητού φωτισμού, η οποία σβήνει την ύπαρξη των περιγραμμάτων και αφαιρεί την αντίληψη των ωρολογιακών εναλλαγών ως προς το φως και αφετέρου με τη μερική ή ολική κατάργηση των αισθητικών ερεθισμάτων, όπως οι εξωτερικοί θόρυβοι και οι μυρωδιές. Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, ύστερα από 48 ώρες απομόνωσης των αισθήσεων, ο τρόφιμος έχει παραισθήσεις και πέφτει σε λήθαργο.  Επίσης εκδηλώνει διαταραχές του περιεχομένου των σκέψεων, με τη μορφή παραληρήματος. Οι παραισθήσεις του τροφίμου μειώνονται όταν αρχίζει να δέχεται ερέθισμα από το περιβάλλον και μπορεί να φτάσει στο σημείο να νιώθει φιλικά προς τους διώκτες του, να τους εμπιστεύεται, επειδή είναι αποκλειστικά εκείνοι, που του μεταφέρουν αυτό το ερέθισμα. Αρχίζει και μεταβιβάζει θετικά συναισθήματα προς αυτούς. Πιστεύει ότι αυτοί τελικά θα τον βοηθήσουν.
 
 Ο Ν. και ο Β. είναι δύο άνδρες σε μία χώρα χωρίς όνομα σε έναν τόπο όπου ο χρόνος δεν ορίζεται. Ο ένας είναι ο θύτης και ο άλλος το θύμα. Το υποκείμενο (Β.) γνωρίζει για πρώτη φορά τον δημιουργό του (Ν.). Ποιος είναι τελικά μέσα και ποιος έξω; Πώς ορίζονται τα όρια του σύγχρονου σωφρονιστικού συστήματος και πώς ορίζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο πουθενά και στο ποτέ;
              
Info:      
«Μ Ε Σ Α»
17, 18 και 19 Μαρτίου στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής (Πλ. Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου 3)    

Παίζουν: Γιώργος Κουκαλιώτης, Ηρακλής Τζαφέτας                                 
Σύλληψη-σκηνοθεσία: Ηρακλής Τζαφέτας
Οργάνωση παραγωγής: Φλωριάννα Αλεξίου-Λίζα Γιαννακιτσίδου
Πρωτότυπη μουσική: Ομέρ Χατζησερήφ
Σχεδιασμός αφίσας: Νανώ Κατσανούλα
Κινηματογράφηση τρέιλερ: Κώστας Σκαπέτης
Χειρισμός ήχου: Έμμα Καφετζοπούλου
Χειρισμός φώτων: Εύα Τριήρη
Παραγωγή: Λέσχη Κομοτηναίων & Μπαρ ΟΧΤΩ
Χορηγός επικοινωνίας: Παρατηρητής της Θράκης & Ράδιο Παρατηρητής
 
Γενική είσοδος 5 ευρώ
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Τηλ.κρατήσεων : 6987753839

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine