«Εγω ο Ντανιελ Μπλεικ» στην Κινηματογραφικη Λεσχη Αλεξανδρουπολης

Τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Μαρτίου

Την ταινία «Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ» σε σκηνοθεσία του Ken Loach θα προβάλει τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Μαρτίου η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης. Οι προβολές της ταινίας θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με ώρα έναρξης τις 21.30. 

Η υπόθεση της ταινίας 

Ο Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός ο οποίος έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο θα πρέπει να σταματήσει να δουλεύει μέχρις ότου η καρδιά του γίνει ξανά πιο δυνατή. Η γιατρός του τον κρίνει ακατάλληλο για εργασία, όμως οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νιούκαστλ όπου ζει θεωρούν ότι δεν δικαιούται το ανάλογο επίδομα, μα το επίδομα κάποιου που θα έπρεπε να ψάχνει για δουλειά.
 
Δέκα χρόνια μετά το Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι, ο καταξιωμένος Βρετανός σκηνοθέτης αποσπά τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα του και συγκαταλέγεται πια ανάμεσα στους λίγους διπλά βραβευμένους με το Φοίνικα δημιουργούς. Η νέα ταινία του Ken Loach, σε σενάριο του σταθερού συνεργάτη του Paul Laverty (Bread and Roses, Sweet 16, My Name is Joe), εκπροσωπεί το ανθρωποκεντρικό, πολιτικό σινεμά για το οποίο αυτό το δίδυμο είναι διάσημο, ενώ οι χαρακτήρες της ταινίας συγκλονίζουν και μένουν αξέχαστοι, όπως και οι ηθοποιοί που τους υποδύονται. Συγκινητικό και φορτισμένο, το Eγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ παρακολουθεί τον αγώνα δύο ανθρώπων ενάντια στη γραφειοκρατία, αλλά και τη δύναμη τους να σταθούν με αξιοπρέπεια στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Info
Είσοδος: 3 ευρώ, άνεργοι, φοιτητές, νεανικό
4 ευρώ, μέλη ΚΛΑ
5 ευρώ, όλοι οι υπόλοιποι

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.