Ετοιμαζονται για το 9ο Παιδικο – Εφηβικο Φεστιβαλ Ποντιακων Χορων τα ποντιακα σωματεια της Περιφερειας

Ο Στ. Νικολάου υπεύθυνος για τα σωματεία της Θράκης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση χοροδιδασκάλων και προέδρων  των ποντιακών σωματείων του Συνδέσμου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Δράμα.
 
Η διαδικασία ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Γρηγόρη Κεσαπίδη, ο οποίος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των σωματείων και τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Στην συνέχεια, παρουσίασε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σ.Πο.Σ  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και παραχώρησε τον λόγο στην πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου και νυν αντιπρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Χρύσα Μαυρίδου. Η κ. Μαυρίδου καλωσόρισε με την σειρά της τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε την επιθυμία της να δέχεται προσκλήσεις από τα σωματεία  για τις διάφορες προσπάθειες που γίνονται κατά καιρούς, σχετικά με την διάσωση της Ποντιακής διαλέκτου.
 
Συζητήθηκαν θέματα εφ όλης της ύλης με πρωτεύον το θέμα του 9ου Παιδικού – Εφηβικού Περιφερειακού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καβάλας και συγκεκριμένα στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Το Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών διοργανώνεται για 8 συναπτά έτη, κάθε χρόνο και σε διαφορετική πόλη της περιφέρειας. Είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στοχεύει στην προετοιμασία των παιδιών – εφήβων, για την συμμετοχή τους μελλοντικά στο Πανελλαδικό Φεστιβάλ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Πρόκειται για μια μικρογραφία του πανελλαδικού φεστιβάλ, μέσω της οποίας μεταλαμπαδεύονται τα ήθη, τα έθιμα, η ιστορία και η κουλτούρα του Ποντιακού Ελληνισμού στις νεότερες γενιές. Περισσότεροι από 800 χορευτές από τα σωματεία του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας ενώνουν δυναμικά τα χέρια και δίνουν τα δικά τους μηνύματα αισιοδοξίας, φιλίας, αλληλεγγύης και ενότητας.
 
Η διαδικασία συνεχίστηκε με τον καθορισμό των συντονιστών – χοροδιδασκάλων καθώς και την επιλογή χορών που θα χορέψουν τα σωματεία κάθε νομού. Συγκεκριμένα, για τον Νομό Δράμας ορίστηκαν η Δέσποινα Τσαλίδου και ο Αναστάσιος Κωστελίδης, για τον Νομό Καβάλας η Ματίνα Τσουλφίδου και για την Θράκη ο Στέλιος Νικολάου.
 
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι χοροί και η ημερομηνία διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.