Συμφωνησαν σε συνεργασια Μετιος – Σπιρτζης

Συνάντηση με θέμα τα έργα υποδομών και μεταφορών που θα στηρίξουν την ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜΘ συζητήθηκαν στη συνάντηση των δύο ανδρών

Τα έργα υποδομών και μεταφορών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜΘ συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη που είχε το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με την ευκαιρία των εγκαινίων για την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα 75 της Εγνατίας Οδού που συνδέει την Κομοτηνή με τη Νυμφαία και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
 
Ο κ. Μέτιος ανέλυσε τις προτεραιότητες της Περιφέρειας σε θέματα ανάπτυξης τονίζοντας ότι τα έργα υποδομών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του περιφερειακού αναπτυξιακού σχεδιασμού. Ενημέρωσε τον κ. Σπίρτζη για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και παρουσίασε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στο χώρο της ενέργειας.
 
Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι η ανάπτυξη των υποδομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ένας στόχος τον οποίο συμμερίζεται το Υπουργείο και διαβεβαίωσε τον κ. Μέτιο για τη συνεργασία του.
 

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και το Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης Έργων, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Οικονομικών της «Εγνατία Οδός ΑΕ» κ.κ. Απόστολο Αντωνούδη και Μιχάλη Τσιτώτα. Στη συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αργότερα κατά τη συνάντηση του κ. Μέτιου με τον κ. Σπίρτζη.
 
Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν η δυνατότητα διέλευσης λεωφορείων από το τελωνείο Μακάζα της Βουλγαρίας, η αποκατάσταση του οδοστρώματος της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Αρδάνιο – Κήποι, η εξυπηρέτηση των χρηστών της Εγνατίας με την κατασκευή Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων και η τοποθέτηση αναλογικών ηλεκτρονικών διοδίων για την αποτροπή χρήσης του εθνικού οδικού δικτύου από βαρέα οχήματα.
 
Επίσης, συζητήθηκαν σημαντικά έργα για την Περιφέρεια όπως η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για το τελωνείο των Κήπων και νέας γέφυρας στον ποταμό Έβρο, η άμεση ολοκλήρωση του τμήματος Μάνδρα – Ψαθάδες και η συνέχιση των εργασιών στο τμήμα Αρδάνιο – Μάνδρα του κάθετου οδικού άξονα Έβρου, η οδική σύνδεση του Δημάριου Ξάνθης με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και η κατασκευή του δρόμου Καβάλας – Δράμας.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των καθυστερήσεων στην αξιοποίηση των αδειοδοτημένων γεωθερμικών πεδίων,  αλλά και η σημαντική καθυστέρηση στους αναδασμούς. Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως θα πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος με τις υγιείς δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών για το μοντέλο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, και από εκεί να γίνει ένας προγραμματισμός για να την υπηρετεί, ώστε να μην επαναληφθεί το αποτυχημένο μοντέλο του παρελθόντος με τις πολιτικές των επιδοτήσεων. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.