Βραβευση του Διαμαντη Τριανταφυλλου στα 65α Βραβεια Ευποιιας

Πολύτιμο το ανασκαπτικό του έργο στους τρεις νομούς της Θράκης

Ένας «δικός» μας άνθρωπος, ο επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων και επίτιμος διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος, που έχει συνδέσει το όνομά του με την αρχαιολογική ιστορία της Θράκης, βραβεύτηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, κατά την 65η εκδήλωση απονομής βραβείων για τα έργα Ευποιΐας, Αλτρουϊσμού και Κοινωνικής Προσφοράς που έχουν καθιερώσει οι Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης από το 1953.
 
Και παρόλο που η πρόταση έγινε από τον Ροταριανό Όμιλο Αλεξανδρούπολης με την σύμφωνη γνώμη και των Ροταριανών Ομίλων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, να μας επιτραπεί να τον συγχαρούμε και εμείς, μιας και το έργο του δεν περιορίστηκε στον Έβρο, αλλά στην πολύχρονη παρουσία του και ως Έφορος της ΙΘ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων, που τότε περιλάμβανε όλη τη Θράκη, άφησε έντονο το αποτύπωμά του σε αυτή και στους ανθρώπους της.
 
Ο κ. Τριαντάφυλλος, με το πολύτιμο ανασκαπτικό του έργο στους τρεις νομούς της Θράκης, ανέδειξε μεγάλης αρχαιολογικής, πολιτιστικής και εθνικής σημασίας αρχαιολογικά ευρήματα που τεκμηριώνουν ιστορικά την μακραίωνη παρουσία του Ελληνισμού σε αυτήν την περιοχή των Βαλκανίων.
 
Σημαντικότατες κρίνονται ερευνητικά οι επιστημονικές του ανακαλύψεις στις ορεινές περιοχές της Ροδόπης από τον Νέστο ως τον Έβρο, με αποτέλεσμα να προστεθούν υπέρ τις 120 νέες θέσεις στον αρχαιολογικό χάρτη της Θράκης.
 
Κορωνίδα του έργου του, θεωρείται από πολλούς, το πρόγραμμα ανασκαφικών ερευνών σε ταφικούς τύμβους των περιοχών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Τριγώνου, στους οποίους αποκαλύφθηκαν τάφοι του 5ου – 4ου αι. π.Χ., αλλά κυρίως ταφές-καύσεις του 1ου- 3ου αι. μ.Χ. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.