Μαγικη βραδια ποιησης στην Πολιτιστικη Κινηση Ροδοπης

Η διαφορετικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών υμνήθηκαν στην καθιερωμένη πλέον εκδήλωση της Πολιτιστικής

Ποιήματα για τη διαφορετικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών αναγνώστηκαν το βράδυ της Τρίτης 21 Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης ν. Ροδόπης.
 

Όπως έχει γίνει πλέον παράδοση, οι φίλοι της ποίησης, ανέγνωσαν ποιήματα, είτε δικά τους, όπως έκανε ο γιατρός Χασάν Αχμέτ, η γυναίκα του, ζωγράφος Φισούν Σουκά, και η κόρη τους Σεφαάτ Αμέτ και άλλοι, είτε ποιήματα ξένων όπως Νερούδα, Μπρέχτ, Αραγκόν αλλά και ελλήνων ποιητών.
 
Παράλληλα στην εκδήλωση, όπως πλέον άλλωστε έχει γίνει συνήθεια, δεν έλλειψε το μουσικό κομμάτι της βραδιάς, που έδεσε με την ποίηση για να δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα στο χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης.
 

Μέσα από την ποίηση άλλωστε, αυτή την ποίηση που ενώνει τους ανθρώπους και ηρεμεί το ανθρώπινο πνεύμα, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, που «συνδυάζει το φως από τη μία και το σκοτάδι από την άλλη, όπως η ποίηση, που συνδυάζει το φωτεινό της πρόσωπο της αισιοδοξίας με το σκοτεινό πρόσωπο του πένθους».
 

Όλοι δε απέδειξαν πως η ποίηση δεν αποτελεί μια νεκρή τέχνη, όπως πολλοί θεωρούν, αλλά μια ζωντανή έκφραση της ανθρώπινης ψυχής, η οποία ακόμα μπορεί να κινήσει τον άνθρωπο, αλλά και όλο τον κόσμο αν χρειαστεί.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.