Ρεσιταλ Πιανου και Σεμιναριο Πιανιστικης Ερμηνειας του διεθνους φημης σολιστ Αποστολου Παληου

Το Σάββατο 25 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει ρεσιτάλ πιάνου του διεθνούς φήμης σολίστ Απόστολου Παληού με έργα Chopin και Brahms. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη). 
 
Ο Απόστολος Παληός γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1979. Είναι απόφοιτος και αριστούχος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος των Ανώτατων Μουσικών Ακαδημιών Βερολίνου και Λειψίας με σολιστικό δίπλωμα πιάνου και master. Υπήρξε Υπότροφος πολλών Ιδρυμάτων σε Ελλάδα (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Ίδρυμα Κωστόπουλου) και εξωτερικό (World in Harmony, Fr. Eb. Stiftung, Κρατίδιο Σαξονίας). Έχει λάβει Βραβεία και διακρίσεις σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, μεταξύ άλλων από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής και την Ακαδημία Αθηνών. Είναι κάτοχος του Βραβείου Gina Bachauer. Έχει έντονη διεθνή καλλιτεχνική δραστηριότητα με εμφανίσεις ως σολίστ σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών (Konzerthaus Βιέννης, Philharmonie Βερολίνου, Carnegie Hall Ν. Υόρκης, Φιλαρμονική Όσλο, Auditorio de Falla Γρανάδας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών),  δισκογραφία μεταξύ άλλων με την Naxos και σύμπραξη με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και σημαντικές του εξωτερικού (Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου, Orquesta Ciudad de Granada κ.ά). 
 
Στην εμφάνιση του στην Αλεξανδρούπολη θα ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων αριστουργημάτων του ρομαντικού ρεπερτορίου, τα 24 πρελούδια του Φρειδερίκου Σοπέν.
 
Επίσης θα πραγματοποιήσει διήμερο σεμινάριο πιανιστικής ερμηνείας στις 25 και 26 Μαρτίου, στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές και σπουδαστές μουσικής.
 
Info
Σχετικές πληροφορίες παρέχονται στο τηλ. 25510-28757, όλες τις καθημερινές, κατά τις ώρες 3μ.μ.-10μ.μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.