Το διαφορετικο προσωπο της αγορας εδειξαν οι Επαγγελματιες

Με την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε η ΟΕΒΕΣ για τα μέλη της και όχι μόνο

Την έμπρακτη στήριξή τους προς τον συνάνθρωπο έδειξαν δίνοντας αίμα τόσο οι επαγγελματίες όσο και γενικότερα πολίτες της Κομοτηνής την Πέμπτη 23 Μαρτίου, συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία που συνδιοργάνωσαν οι Εθελοντές Αιμοδότες Ροδόπης με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών-Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν.Ροδόπης στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.
 
Έτσι από νωρίς όσοι μπορούσαν προσήλθαν στην Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Αιμοληψίας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, για να συνεχίσουν μια παράδοση πλέον για τους Επαγγελματίες της πόλης μας, που δίνουν εδώ και χρόνια αίμα για τους συνανθρώπους τους.
 

Φέτος επιλέχτηκε η αιμοδοσία να γίνει στα τέλη του Μαρτίου, πιο κοντά στο Πάσχα, σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, τονίζοντας πως μέσα από αυτή τη δράση προσπαθούν να είναι κοντά στον κόσμο της πόλης, ενισχύοντας παράλληλα τον Σύλλογο Αιμοδοτών Κομοτηνής.
 
«Θέλουμε να δείξουμε το διαφορετικό πρόσωπο της αγοράς, των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων της Ροδόπης» σημείωσε χαρακτηριστικά 

Ανάγκη και για δότες μυελού των οστών

 
Στην αιμοδοσία συμμετείχε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», που πλέον σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιεί παράλληλη δράση ενημέρωσης για την ταυτοποίηση δοτών μυελού των οστών.
 
Φυσικά ενημέρωναν τόσο τους εθελοντές αιμοδότες, όσο και όλους τους περαστικούς στην πλατεία, που την Πέμπτη ήταν πολλοί λόγω της καλοκαιρίας.
 
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι ήταν από το γεγονός, όπως σημείωσε η κ. Ροδούλα Κοκκινάκη, ότι υπήρχαν αρκετοί νέοι που συμμετείχαν στην αιμοδοσία, μιας και δότες μυελού των οστών μπορούν να γίνουν μόνο άτομα από 18-45 ετών.
 

«Είναι λίγο δύσκολο να τους πείσουμε να συμμετέχουν, γιατί πιο συνειδητοποιημένοι είναι πιο μεγάλοι, αλλά σήμερα πήγαμε πολύ καλά, έχουμε αρκετούς που ήρθαν για να ταυτοποιηθούν» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως ο καθένας μπορεί να τους επισκεφτεί στα γραφεία τους, ώστε να κάνουν αίτηση εκεί.
 
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το θέμα παράλληλα ετοιμάζουν ομιλία στο πλαίσιο των Ελευθερίων Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Δήμο και άλλους φορείς, ώστε να ενημερωθεί το κοινό από αιματολόγους και έμπειρους εθελοντές για την όλη διαδικασία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.