Το Σουφλι στη Βουλη και η Βουλη στο Σουφλι

Το μετάξι του Σουφλίου πρωταγωνίστησε πριν λίγες ημέρες στην Βουλή. Όπως έκανε γνωστό η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή την «Ημέρα της Γυναίκας» ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης χάρισε σε όλες τις γυναίκες ένα συμβολικό δώρο.
 
Ο λόγος για ένα μεταξωτό φουλάρι, από τον Οίκο Μεταξιού «Τσιακίρη» που εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα δραστηριοποιείται στην παραγωγή  και επεξεργασία μετάξης στο Σουφλί.
 
Όπως ανέφερε μάλιστα η κ. Γκαρά στην συνοδευτική κάρτα του δώρου ανέφερε «Διακοσμητικό σχέδιο με άνθινα στοιχεία και μορφές πουλιών από κεραμικά πλακίδια του γραφείου του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Ανάλογα πλακίδια τα οποία αναφέρονται με την ονομασία “ροδιακά” τοποθετήθηκαν σε δεκαπέντε περίπου αίθουσες του Κοινοβουλίου, σε διακοσμητικές ταινίες πλάτους 0,57 εκατ. πάνω από τις δρύινες πόρτες, κατά τις εργασίες που ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 1930 με σκοπό το υπάρχον κτήριο να στεγάσει τη Βουλή και τη Γερουσία», ενώ όπως επίσης αναγράφεται μέρος της Βουλής αποτυπώνεται στα μεταξωτά.
 
Όπως γράφει και η βουλευτής του Έβρου «μια πολύ ωραία ιδέα και πράξη ανάδειξης των Εβρίτικων μοναδικών προϊόντων». Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.