Ο Ιλχαν Αχμετ για την πυρκαγια στο Τεμενος Βαγιαζητ

«Ζητώ την άμεση αποκατάσταση των ζημιών με σεβασμό στην ιστορικότητα του μνημείου»

Στο Διδυμότειχο, όπου διαπίστωσε ιδίοις όμμασοι το μέγεθος της καταστροφής στο ιστορικό Τέμενος Βαγιαζήτ και ακολούθως στην Αλεξανδρούπολη μετέβη ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιλχάν Αχμέτ. Στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Ιλχάν Αχμέτ είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Πέτροβιτς από τον οποίο και ενημερώθηκε για την κατάσταση. 

Εξερχόμενος του γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Ιλχάν σε δηλώσεις του σημείωσε τα εξής: 

«Νιώθουμε μεγάλη λύπη για την καταστροφική πυρκαγιά στο Βεγιαζίτ τζαμί του Διδυμότειχου, ενός μνημείου οθωμανικού τεράστιας ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας, που έχει αναγνωρισθεί ως μνημείο παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς.
 

Ενημερώθηκα στην Αλεξανδρούπολη από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον οποίο και επισκέφθηκα για τον λόγο αυτό το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του, για τις ενέργειες που εξετάζονται προκειμένου να επανεκκινήσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου.
 
Είχα την τύχη να επισκεφθώ πριν δύο χρόνια το τέμενος και να ενημερωθώ προσωπικά από την αρχαιολόγο του ΑΠΘ -υπεύθυνη των εργασιών αναστήλωσης- για την πορεία του έργου.       
    
Ζητώ την άμεση αποκατάσταση των ζημιών με σεβασμό στην ιστορικότητα του μνημείου και την επαναφορά του στην πρότερη κατάσταση του. Ταυτόχρονα ζητώ να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των αιτιών της πυρκαγιάς και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.