50 εκπαιδευτικοι απο 4 χωρες της Ευρωπης ερχονται στο ΚΠΕ Μαρωνειας

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «School without walls»

To ΚΠΕ Μαρώνειας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, διοργανώνουν πενταήμερη διακρατική  συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «School without walls», τη Δευτέρα 27 Μαρτίου έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.
 
Το πρόγραμμα έχει ως κύριο αντικείμενο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των μαθητών και εκπαιδευτικών, ως χρήσιμου εργαλείου στη μαθησιακή διαδικασία, για την πρόληψη της σχολικής διαρροής.
 
Πρόκειται για την δεύτερη διακρατική συνάντηση, με τη συμμετοχή 50 εκπαιδευτικών και μαθητών από 4 χώρες εταίρους του προγράμματος (Ελλάδα-Πολωνία-Ρουμανία-Τουρκία).
 
Το ΚΠΕ Μαρώνειας, μέσα από ειδικές δράσεις Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, όπως πεζοπορία σε αστικά, μυθολογικά και ορειβατικά μονοπάτια στην αρχαία Ισμάρα, orienteering στον οικισμό της Μαρώνειας, υπαίθριες δραστηριότητες στο Υγροτοπικό πάρκο ΑΜΑΘ , προγράμματα μουσειακής αγωγής στο αρχαίο θέατρο κ.α, θα κινητοποιήσει περιβαλλοντικά τους εκπροσώπους των φιλοξενούμενων χωρών, θέτοντας συγχρόνως στη διάθεσή τους εργαλεία αειφορικής εκπαίδευσης.
 
Η Υπεύθυνη του Erasmus+  για το ΚΠΕ Μαρώνειας, κ.  Έφη Δούπα, σε σχετικό της μήνυμα εύχεται σε όλους τους επιμορφούμενους, μια ευχάριστη και φιλόξενη διαμονή στο Νομό Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.