Περι Θαυματων

Ουδείς προφήτης στον τόπο του λέει ο σοφός λαός, ωστόσο στην περίπτωση της Υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου και τα «θαυμαστά» αποτελέσματα της απονομής  της δικαιοσύνης που απεφάνθη την αθώωση του συνόλου των κατηγορουμένων, ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Κώστας Γούναρης, με σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook υπενθύμισε ένα σχετικό με την υπόθεση κείμενο που έγραψε το 2008. Όπως αναφέρει στην σχετική ανάρτηση «Το Σεπτέμβριο του 2008 δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Τελάλης» της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες για την Ξάνθη» το παρακάτω κείμενο για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Αν και από τότε πέρασαν σχεδόν εννιά ολόκληρα χρόνια, είναι σαν να γράφτηκε χθες. Τα συμπεράσματα δικά σας!!!» .
 
 
Περί Θαυμάτων λοιπόν…
 
Γίνονται θαύματα; Το φιλοσοφικό αυτό ερώτημα από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα απασχολεί εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Άθεους και θεοσεβούμενους, άπιστους και πιστούς, ανεξάρτητα σε ποιο Θεό πιστεύουν.
Πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλοί αναγνώστες του περιοδικού αυτού, αμφισβητούν την ύπαρξη θαυμάτων. Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Μονής Βατοπεδίου τους διαψεύδουν πανηγυρικά. Ποτέ τόσα πολλά θαύματα δεν έγιναν μαζεμένα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ας θυμηθούμε μερικά:
 
ΘΑΥΜΑ 1ο: Ανακαλύπτονται το 1999 επικυρωμένα με χαρτόσημο και μεταφρασμένα στα κυπριακά αντίγραφα του χρυσόβουλου του αυτοκράτορα Νικηφόρου Βοτανειάτη του 1080 και του φιρμανίου του Σουλτάνου Μωάμεθ του Α’ του 1405 μαζί με λεπτομερές τοπογραφικό διάγραμμα, από τα οποία αποδεικνύεται χωρίς καμία αμφισβήτηση η ιδιοκτησία της Μονής Βατοπεδίου στη λίμνη Βιστωνίδας.
 
ΘΑΥΜΑ 2ο: Στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία προσέρχεται αυτοβούλως ο έκτος δισέγγονος του αυτοκράτορα Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου και ο μπατζανάκης του ανηψιού της αυτοκράτειρας Θεοδώρας, οι οποίοι καταθέτουν ότι μεγάλωσαν με παραμύθια, που τους διηγούνταν οι παππούδες και οι προπαππούδες του για την ιδιοκτησία των καλόγερων στη λίμνη Βιστωνίδας. Προσκομίζουν μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες. Φυσικά ασπρόμαυρες. Οι αρμόδιοι πείθονται, γιατί τα στοιχεία που τους προσκομίζουν οι παραπάνω μάρτυρες είναι ατράνταχτα.
 
ΘΑΥΜΑ 3ο: Το Δημόσιο, το οποίο αντιδίκησε σθεναρά στη δίκη με τη Μονή Βατοπεδίου, όταν έμαθε ότι κερδίζει τη δίκη, αποφάσισε να τη χάσει.
 
ΘΑΥΜΑ 4ο: Η τυφλή Δικαιοσύνη, όσο το θέμα περνάει στα ψιλά των εφημερίδων, αφού μελετάει σε βάθος την υπόθεση την βάζει στο αρχείο. Η ίδια τυφλή Δικαιοσύνη, όταν το θέμα γίνεται πρωτοσέλιδο, αφού ξαναμελετάει στο ίδιο βάθος την ίδια υπόθεση, την βγάζει από το αρχείο και μιλάει για κακουργήματα σε βάρος του Δημοσίου.
 
ΘΑΥΜΑ 5ο: Το σκάνδαλο είναι προφανές και αναμφισβήτητο. Όμως είναι προφανές και αναμφισβήτητο ότι δεν ευθύνεται κανένας. Οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν τα Γνωμοδοτικά Συμβούλια, τα Γνωμοδοτικά Συμβούλια ισχυρίζονται ότι παραπλανήθηκαν από τα Νομικά Συμβούλια του Κράτους, τα Νομικά Συμβούλια ρίχνουν τις ευθύνες στους ορκωτούς εκτιμητές, οι ορκωτοί εκτιμητές στους Υπουργούς της Ν.Δ. και οι Υπουργοί της Ν.Δ. καταγγέλουν τους συναδέλφους τους του ΠΑΣΟΚ. Όλα είναι απολύτως ξεκάθαρα και πειστικά.
 
ΘΑΥΜΑ 6ο: Πολιτικοί αμφοτέρων των πλευρών, που μέχρι πρότινος ξημεροβραδιάζονταν στη Μονή Βατοπεδίου, ξαφνικά αρνούνται ότι γνωρίζουν τον ηγούμενο Εφραίμ και τον υποηγούμενο Αρσένιο και για του λόγου το αληθές άρχισαν να ξημεροβραδιάζονται σε τζαμιά και σε παγόδες.
 
ΘΑΥΜΑ 7ο: Σε παραλίες της Μαγιόρκα και της Κόμπα-Καμπάνα μεταμορφώθηκαν ξαφνικά τα μπαϊρια της Λίμνης Βιστωνίδας, την ώρα που οι ορκωτοί εκτιμητές εκτιμούσαν την αξία τους. Μόλις οι ορκωτοί εκτιμητές απομακρύνθηκαν από την περιοχή ξαναέγιναν μπαϊρια. Αντίθετα την ίδια στιγμή σε καμένη γη μεταμορφώθηκαν οι εκτάσεις στην Αμμουλιανή, στο Γραμματικό, στο Καϊμακτσαλάν και σε άλλες υποβαθμισμένες περιοχές και έτσι δικαιολογούνται απόλυτα οι χαμηλές τιμές των ορκωτών εκτιμητών.
 
ΘΑΥΜΑ 8ο: Η εντολή προς τη Δικαιοσύνη είναι σαφής. Να φτάσει η έρευνα μέχρι το κόκαλο. Αρκεί το κόκαλο να είναι (πολιτικά) άγχρωμο. Και σε κάθε περίπτωση μακριά από γαλάζια ή πράσινα κόκαλα. Προκαλούν εγκαύματα ή μάλλον παραιτήσεις.
 
ΘΑΥΜΑ 9ο: Αντί να παραιτηθούν μερικοί Υπουργοί ή έστω Υφυπουργοί, παραιτούνται Εισαγγελείς.
 
Μετά από τα παραπάνω και ο πλέον δύσπιστος έχει πλέον πειστεί. ΘΑΥΜΑΤΑ γίνονται.
 
Πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος θα γίνει ένα ακόμα θαύμα, το μεγαλύτερο. Όλοι οι μεγάλοι θα βγουν λάδι και τη νύφη θα πληρώσει η 3η υποβοηθός δακτυλογράφου στο υπόγειο του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία δακτυλογράφησε τις περίφημες υπουργικές αποφάσεις, που αναγνώρισαν την κυριότητα των καλόγερων στη λίμνη Βιστωνίδας. Εάν δε η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι τίποτε συμβασιούχος ή ανήκει στη γενιά των 700 € και συμπαθεί (πολιτικά) τον Τσίπρα, τότε θα την φάει την κακόμοιρη το μαύρο σκοτάδι.
 

Σεπτέμβριος 2008
Κώστας Γούναρης

*Ο Κώστας Γούναρης είναι δικηγόρος στην Ξάνθη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.