Πανελληνιος μαγειρικος διαγωνισμος ερχεται στην Κομοτηνη

Με πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας Θράκης «Ο Μέγας Αλέξανδρος» - Συνάντηση μελών της Λέσχης με τοπικούς φορείς

Έναν μαγειρικό διαγωνισμό πανελλήνιας εμβέλειας θέλει να πραγματοποιήσει στην Κομοτηνή στα τέλη του 2017 η Λέσχη Αρχιμαγείρων Μακεδονίας Θράκης «Ο Μέγας Αλέξανδρος», μέλη της οποία επισκέφτηκαν το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Τσαλικιδη. 

Με την επίσκεψή τους, και τον διαγωνισμό, θέλουν να κάνουν πράξη αυτό που συμφώνησαν με την ίδρυση της λέσχης, να φέρουν δηλαδή τη γαστρονομία και έξω από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, γιατί «η ελληνική κουζίνα είναι μια υπέροχη κουζίνα, μια φανταστική κουζίνα και πάμε να την ανακαλύψουμε ως μάγειρες» όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Κώστας Καρακασίδης.
 
«Επιλέξαμε την πόλη της Κομοτηνής γιατί θεωρούμε ότι είναι σταυροδρόμι και κόμβος» σημείωσε, αναφέροντας πως ο διαγωνισμός που σχεδιάζουν θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή χειμώνα στην πόλη μας, καλώντας μάγειρες από όλη την Ελλάδα, μέσω της Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
 
Αυτό που θέλουν να αναδείξουν, επισήμανε, είναι η τοπική γαστρονομία, οι ιδιαίτερες γεύσεις και κουλτούρες που υπάρχουν στην περιοχή, και κοινότητες των οποίων τις διατροφικές συνήθειες δεν γνωρίζει το ευρύτερο κοινό. «Στόχος μας είναι να τα αναδείξουμε όλα αυτά, από ένα μαθητή, μια κυρία που κάνει πίτες και τοπικές σπεσιαλιτέ, και να τα καταγράψουμε» κατέληξε ο κ. Καρακασίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.